Kari ”Zaida” Liikanen valittiin Jääpallon Kunniagalleriaan

12.02.2017 | Bandyliiga

Ennen tämänpäiväistä Bandyliigan runkosarjan päätösottelua Kampparit -Akilles Hänskissä koettiin koskettava ja juhlava hetki kun Suomen Jääpalloliitto nimesi viime syyskuussa varsin yllättäen edesmenneen Iki-Kampparin, Zaida Liikasen Jääpallon Kunniagalleriaan.

2017-02-12-18-09-12-104050522

Hänskin 450-henkinen yleisö ja otteluun valmistautuvat joukkueet todistivat hetkeä, kun Jääpalloliiton puheenjohtaja Veijo Janhunen luovutti kunniakirjan Zaidan pojalle Veli ”Vellu” Liikaselle.

Kunniagallerian valintaperusteet ovat seuraavat

  1. Pitkä ja merkittävä pelaajaura jonka päättymisestä on vähintään 5 vuotta.
  2. Pitkäaikainen ja merkittävä järjestö- ja urheilujohtajaura lajin piirissä.
  3. Muu erityisen ansiokas ja merkittävä toiminta jääpallon hyväksi.
  4. Henkilöitä valittaessa pyritään ottamaan huomioon sekä historialliset, että alueelliset näkökohdat.

Zaidan valinnat henkilökohtaisista perusteluista Jääpalloliitto kirjoittaa seuraavasti:

Kari ”Zaida” Liikanen on ollut yksi Mikkelin jääpallotoiminnan merkittävimpiä henkilöhahmoja. Hän aloitti jääpallon aktiiviuransa MP:n E-junioreissa ja nousi seuran edustusjoukkueesees 18-vuotiaana. MP:n lopetettua jääpallon Liikanen siirtyi Kamppareihin, jossa hän vartioi ansiokkaasti edustusjoukkueen maalia vuoteen 1982 saakka. Liikanen edusti aktiiviurallaan Suomea 28 A-maaottelussa ja 3 B-maaottelussa. Hän saavutti maajoukkueurallaan 3 MM-hopeaa.

Kari Liikanen on tehnyt varsin merkittävän uran seurajohtajana Mikkelin Kamppareissa. Hän toimi seuran puheenjohtajana kahteen otteeseen yhte2nsä 13 vuotta1990-93 ja 1996-2003. Liikanen on vaikuttanut aktiivisesti myös Suomen Jääpalloliitossa. Hän toimi liiton hallituksen jäsenenä vuod2sta 1995 yhteensä 14 vuotta, mistä ajasta hän oli 8 vuotta liiton puheenjohtajana.

Liikaselle on myönnetty ansioistaan Jääpalloliiton kultainen ansiomerkki ja hopeinen plaketti.

Mikkeliläinen jääpalloväki yhtyy täysin sydämin liiton kunnianosoitukseen ja ikävöi liian varhain Hänskin katsomosta ja keskuudestamme poistunutta suurta persoonaa!

Lauri Tikanoja