Kampparit voiton päässä finaalista

01.03.2017 | Bandyliiga

Välierä 3, Kampparit – Veiterä 8-3 (5-2)

Kampparit ja Veiterä pelasivat kolmannen välieräottelunsa tänään Mikkelissä. 860-päinen mikkeliläisyleisöyleisö, joukossaan bussillinen hienosti omiaan kannustaneita vihreä-valkoisia Veiteräfaneja, näki vauhdikkaan ja viihdyttävän pudotuspelikamppailun, jossa nähtiin myös tukku upeita maaleja.

Kamppareiden fysioterapeutti Arto ”Peksi” Pekonen oli taikonut tehohoidollaan jalkavaivaisen Juho Liukkosen pelikuntoon, vaikka ennakkoon ”Lipin” pelaaminen oli vaikuttanut erittäin epätodennäköiseltä. Lipin kanssa vaihtoparina nähtiin tänään ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kamppipaidassa esiintynyt Eetu Karhunen. ”Edu” oli alusta saakka mainiosti pelivauhdissa mukana ja pelasi hyvän pelin.

Aiemmissa kamppailuissa Kampparit on ollut varovainen, jopa huono, otteluiden alussa mutta tänään oltiin hereillä heti alkuvihellyksestä. Kampparit pelasi aktiivisesti ja haastoi vieraat hanakasti heti alusta asti.

Iisakki Kaivola aloitti maalinteon purjehtien oikealta laidalta maalille ja laittaen pallon pussiin jo 8 minuutin pelin jälkeen. ”Ile” sai mainion syötön maaliinsa Esko Liukkoselta. Vartin pelin jälkeen iski jälleen kerran Mustien parhaana palkittu Artem ”Arttu” Shekhovtsov illan ensimmäisen maalinsa Eetu Karhusen syötöstä. Vain pari minuuttia tästä sai Kampparikapteeni Kimmo Huotelin loistavan syötön lankulta Kalle Lempiseltä. Kimmo tälläsi maalinedestä voimalla sisään, ja Kampparit oli karannut 3-0 johtoon.

Kolmannen maalin jälkeen Kampparit pelasi huolimattomasti ja päästi Veiterän peliin mukaan. Harhasyötöstä maalintekoon karannut Emil Fedorov kavensi 3-1:een, ja Veiterällä oli muitakin hyviä kavennuspaikkoja, mutta Eetu Sviili ja Kampparipuolustus varjelivat maaliaan välillä onnekkaastikin. Vajaan puolen tunnin kohdalla iski Kalle Lempinen kulmalyönnistä Kampparit 4-1 johtoon, ja kymmenisen minuuttia myöhemmin iski Arttu Shekhovtsov suoraan vaparista maalin oikeaan yläkulmaan yllättäen Veiterävahti Topi Peuhkurin täysin. Kampparit oli karannut jo 5-1 johtoon. Hiukan ennen puoliaikaa tarjosi huolimattomasti pelannut Kampparipuolustus Veiterälle (Tero Liimatainen) illan toisen maalin ja tauolle mentiin Mustien johtaessa 5-2.

Toiselle jaksolle Veiterä tuli puolestaan terävästi ja Kampparipuolustus oli useaan otteeseen tiukilla. Jakson ensimmäinen maali nähtiin vartin pelin jälkeen, kun Kalle Lempinen osui toistamiseen kulmasta vieden Mustat 6-2 johtoon. Veiterän illan parhaana palkittu Aleksi Seppänen kavensi 73. minuutilla 6-3:een mutta sen lähemmäs ei Veiterä päässyt. Sekavahkolla viimeisellä vartilla Kampparit osui vielä kahdesti Juho Liukkosen ammuttua rankkarin vuorenvarmasti oikeaan yläkulmaan ja Arttu Shekhovtsovin viimeisteltyä loppunumerot 8-3 viime hetkien kulmalyönnistä.

Kampparit oli tänään selkeästi parempi joukkue kentällä. Veiterä osoitti hetkittäin vaarallisuutensa mutta vaikka sillä olisi potentiaalia tulla pelaamalla, hakkasi se suurimman osan peliajasta pitkää palloa tavoitellen lähinnä Janne Hauskaa. Kampparipuolustus oli näissä hyvin hereillä, ja piti Janne pois tekopaikoilta.

Erotuomarikolmikko Gustafsson-Niiranen-Pietiläinen oli tänään hyvä. Se piti pelin hyvin hallinnassaan ja onnistui urakassaan mainiosti.

Kolmella voitolla pääsee finaaliin ja välieräsarja on ensimmäistä kertaa katkolla Kamppareille ylihuomenna perjantaina 3.3. Lappeenrannan Kisapuistossa ja tarvittaessa pelataan vielä viides vääntö sunnuntaina 5.3. Hänskissä!

Koska matka Mikkelistä Lappeenrantaan on verrattain lyhyt, ei fanibussia seuran toimesta perjantain neljänteen välieräotteluun järjestetä. Lappeenrannan ensimmäisen ottelun tapaan kannattajat kulkevat enemmän omilla kyydeillään. Jos olet kyytiä vailla tai haluat tarjota kimppakyytipaikkoja autoosi, näistä voi ilmoitella Kamppareiden Facebookissa!

Lauri Tikanoja