Kampparit taisteli vierasvoiton Botniasta

Kampparit haki tärkeät pisteet Helsingistä

 

Kamppareiden hyvä ensimmäinen jakso kantoi loppuun saakka. Botnian kiristä huolimatta mustat kuittasi kaksi tärkeää sarjapistettä lauantaina Oulunkylässä

 

Botnia-Kampparit 3-4 (1-4)

 

Kampparit kaivoi todella maukkaan vierasvoiton, kun mikkeliläiset voittivat Bandyliigan alemman loppusarjan ottelussa Botnian lauantaina illalla.

Hyvän ensi jakson ansiosta Kampparit voitti 3-4 (1-4). Voitto oli joukkueelle tarpeen sekä henkisesti että sarjataulukon kannalta harmillisen WP35-tappion jälkeen.

-Voitolla pysytään kiinni tavoitteessa eli puolivälieräpaikassa, sanoo päävalmentaja Olli Manninen.

Manninen oli lauantain myöhäisottelun jälkeen tyytyväinen.

-Hieno voitto, joka tuli kovan taistelun jälkeen. Ensimmäisen jakson maalit riittivät ja nyt kulmatkin onnistuivat.

 

Kamppareille kävi sama takaisku kuin usein aiemminkin: vastustaja tekee maalin heti alkajaisiksi. Botnia meni kahden minuutin kohdalla johtoon.

Takaisku ei lamaannuttanut Kamppareita. Simo Huotelin tasoitti Paavo Tapion syötöstä 17. minuutilla ja kymmenen minuuttia myöhemmin Leevi Kukkasniemi laukoi johtomaalin kulmurista. Syöttäjä oli jälleen Paavo Tapio.

Kukkasniemen kulmurimaalin jälkeen kulmurimaalin teki myös Topi Montonen 41. minuutilla. Syötön kulmasta antoi kippari Sami Mikkola. Taukonumerot 1-4-tilanteeksi teki Viljami Kumela Joonatan Hämäläisen syötöstä.

 

Toisella jaksolla Botnia latoi rajusti painetta Mikkelin päätyyn ja tuli kahdella kulmurimaalilla maalin päähänkin, mutta ei sen pitemmälle. Manninen kehui omiaan uhrautuvasta puolustuspelistä.

-Toinen puolisko oli oman pään puolustustaistelua. Puolustus pelasi hienosti.

Kampparit oli Oulunkylän jäällä vajaamiehisenä. Penkillä oli vain kolme vaihtopelaajaa.

Vakiokokoonpanosta oli poissa kolhujen, sairastelujen ja työesteiden vuoksi viisi pelaajaa. Manninen nosti kokoonpanoon Elias Tikanojan. Nuori, 2007 syntynyt Tikanoja pelasi ensimmäisen Bandyliigaottelunsa ja hoiti tonttinsa hyvin.

 

Bandyliigadebytoijiin tuli uusi nimi, kun Elias Tikanoja pelasi lauantaina ensimmäinen liigaottelunsa

 

Kampparit jatkaa Bandyliigan alempaa loppusarjaa vierasottelulla tulevana keskiviikkona 14. helmikuuta. Vastassa on HIFK Brahenkentällä, jos kenttä on pelikunnossa.

HiFK voitti lauantaina oman ottelunsa, joten se nousi kolmeen pisteeseen eli pisteellä ohi Kamppareiden.

Voitto Botniasta pitää Kampparit kuitenkin edelleen kiinni puolivälieräpaikassa.

-Voitto tarvitaan keskiviikkona HIFK:sta. Nyt palautellaan hieman, pidetään harjoitukset ja sitten keskiviikkona taas Helsinkiin pelaamaan, tuumii Manninen.

 

Olosuhteet Oulunkylän näyttävässä iltavalaistuksessa oli tänään mainiot.

 

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuvat: Jaakko Mesiäinen