Kampparit taipui Botnialle

Kampparit pelasi tappiosta huolimatta hyvän ottelun. Joukkue osoitti kovaa henkistä kanttia nousemalla kolmen maalin tappiosta  mukaan peliin.

 

”Tehtiin maaleja, mutta kyllä häviö syö miestä”

 

Kampparit-Botnia 6-7 (3-4)

 

Kampparikasvatti Simo Huotelin iski Bandyliigan kotiottelussa kolme maalia, mutta ei silti ollut tyytyväinen:

-Tämä ottelu piti voittaa. Meillä oli paikkoja ja kaikki saumat voittoon, mutta ei sittenkään, manaili Huotelin.

Helsingin Botnia kävi viemässä Kampparien kotiviikonvaihteen lauantain ottelusta sarjapisteet maalein 6-7 (3-4).

-Positiivista oli se, että saatiin tehtyä maaleja, mutta ei ole hyvä tunne hävitä. Kaksi pistettä oli pitkään jaossa. Kyllä se syö miestä, harmitteli Huotelin.

 

Simo Huotelin teki kolme maalia, mutta manaili ottelun jälkeen tappiota.

 

Kampparien tappio kirveli sikälikin, että joukkue nousi kolmen maalin tappioasemasta ja meni johtoonkin, mutta viime hetkillä pallo pomppi Botnian piikkiin.

Päävalmentaja Olli Manninen oli nuoren Huotelinin kanssa samoilla linjoilla.

-Kolmen maalin maalin tappioasemasta päästiin takaisin peliin. Se osoitti, että niska ei katkennut. Yrittämistä ja tsemppausta joukkueella oli. Harmi vaan, että hävittiin.

Ottelun alku oli Botnian. Joukkue meni runsaassa vartissa kolmen maalin johtoon. Johtomaaliin riitti minuutti peliä.

-Ei oltu hereillä. Siten vasta päästiin peliin mukaan, myönteli kotijoukkueen parhaana palkittu Huotelin, joka avasi Kampparien maalitilin 19. minuutilla kulmurista. Syötön antoi Niko Kauppinen.

 

Kulmurit olivat muutenkin pääosassa Hänskin pakkasiltapäivässä. Ensi jaksolla paukuteltiin seitsemästä maalista viisi kulmureista.

Kulmuritahti jatkui toisellakin jaksolla. Mikkeliläisittäin harmillisinta oli se, että komeimmat kulmat iski Botnian Markus Kumpuoja.

Kumpuoja oli kaikin puolin vaikea pideltävä Kamppareille. Ruotsissa 13 vuotta pelannut Kumpuoja oli lauantain kentän hahmo. Tämän myönsi myös Manninen.

-Tiesimme, että hän on vahva. Ei voi mitään, pakko antaa kunnia hänen tekemiselleen.

 

Vastaavasti Botnian luotsi Esa Määttä kehaisi Kamppari-ryhmää.

-Mielenkiintoinen peli ja paljon maaleja. Kampparit on nuori ja yritteliäs joukkue.

Kampparien takaa-ajo oli lauantaina tosi näyttävä. Huotelin iski kulmurimaalin 25. minuutilla, Jaakko Järvinen 32. minuutilla ja Karo Liimatainen hienon pelitilannemaalin hiukan ennen taukoa.

Toisen jakson aluksi Joonatan Hämäläinen tasoitti – tietysti kulmurista –  ja Mikko Pulkkisen hieno viimeistely  Liimataisen syöstötä vei Kampparit maalin johtoon 53. minuutilla.

Botnia pysyi kuitenkin pelissä Kumpuojan otteilla, kiri rinnalle ja ehti kahden maalin johtoon ennen kuin Huotelin kavensi kulmasta. Kampparien loppupainostus ei riittänyt, vaan Botnia otti pisteet.

 

Tappiosta huolimatta Kamppareita voi kehua hyvästä pelitemposta.

-Sanoin jo ennen kautta, että pystymme kamppailemaan voitosta. Näin oli, mutta nyt tosin ei lohduta yhtään, että hävitään pelejä maalilla, tuumi Manninen.

Selvän särön lauantain otteluun toi tuomarilinja. Kamppareille tuomittiin esimerkiksi varsin kyseenalainen rankkari, jonka Botnia tosin itse tunaroi, ja Kamppari-jäähytkään eivät vastanneet pelin henkeä.

-Erityisesti Huotelinin jäähyllä oli vaikutus meidän peliimme. Tuomarilinja sotki ottelun, mutta on sanottava, että emme me sen takia hävinneet , sanoi Manninen.

 

Kampparien Bandyliiga jatkuu sunnuntaina  kotiottelulla. Vastaan Hänskiin saapuu HIFK. Ottelu alkaa kello 13.00

 

Teksti: Kampparit/tiedotus. Kuvat: Jukka Laitinen