Kampparit selvästi parempi savolaisderbyssä

Kampparit – WP35  10-2  (5-0)

Kampparit jatkoi kotiotteluputkeaan perjantaina. Savon herruus pysyy vankasti Mikkelissä.

Hänskissä juhlittiin tänään peräti 400. pääsarjaottelunsa pelannutta Joni Maarasta. Onnittelut Jonille huikeasti suorituksesta ja upeasta urasta, jolle ei ole näköpiirissä loppua!

Sarjassa neljäntenä ollut Kampparit sai vieraakseen keltapaitaisen varkautelaisjoukkueen, joka oli viime viikolla avannut pistetilinsä Narukerän (Pori) kustannuksella.

Sääolosuhteet illan kamppailussa olivat hyvät. 4-5 astetta pakkasta ja illallekin aiemmin ennustettu lumisade lakkasi sopivasti tunti-pari ennen ottelun alkua.

Ensimmäinen jakso käynnistyi Kamppareiden selvällä hallinnalla ja lukuisia tekopaikkoja luotiin alusta lähtien. Viime pelit ilman osumia pelannut Artem Shekhovtsov karkasi kahdesti Esko Liukkosen loistavista syötöistä maalintekoon, pelin 5. ja 22. minuuteilla. Jäätävästi tänään viimeistellyt Arttu vei näin Mustat 2-0 johtoon.

Ottelu eteni Kamppareiden hallitusta peliä,  ja seuraavat maalit saatiin jakson loppupuolella Kamppareiden onnistuttua maalinteossa kolmasti; Esko Liukkonen (RL), Artem Shekhovtsov ja Kalle Lempinen veivät Kampparit jo 5-0 taukojohtoon.

Kippari Huotelinin vauhti paranee peli peliltä ja syötöt napsuvat lapaan!

Toisella jaksolla jatkettiin samaan malliin. Jakso vanheni vain kolmisen minuuttia, kun huikean pelin pelannut Ese Liukkonen vei omansa 6-0 johtoon ja Iisakki Kaivola osui heti perään tehden jo 7-0 osuman. Kimmo Huotelin syötti Arttu Shekhovtsovin tekemään jo illan neljännen maalinsa pelin 59. minuutilla.

Päivän parhaana pelaajana palkittu Arttu Shekhovtsov osui pelin loppupuolella vielä kertaalleen ja teki näin peräti 5 maalia tänään. Kalle Lempinen vielä kerran. WP maalasi loppupuolella kahdesti, ja pelin lopputulos oli 10-2, ja se kuvaa hyvin pelin tapahtumia. Otteluisäntä Suur-Savon Osuuspankin raati palkitsi Artemin lisäksi WP:n Juho Holopaisen omiensa päivän parhaana.

Joukkueiden valmentajat kommentoivat illan tapahtumia seuraavasti:

WP35:n valmentaja Tuomas Erkkilä myönsi omillaan loppuneen eväät.

– Meillä on rankka ottelupari alla, ja tänään oltiin kyllä vahvasti alakynnessä ”bensan loputtua”. Numerot kuvaavat pelin tapahtumia ja kyllä oltiin tänään aika aseettomia taitavan, luistelevan ja taktisesti hyvin pelaavan kotijoukkueen kanssa.

Kampparivalmentaja Antero Levänen näki omiensa pelin ajoittain aika sekavaa,  mutta oli tyytyväinen voittoon ja tärkeisiin sarjapisteisiin.

Kampparit matkustaa sunnuntaina Helsinkiin IFK:n vieraaksi ja ennen MM-kisataukoa se pelaa vielä ensi perjantaina Jyväskylässä Jipsiä vastaan.

Runkosarjan viimeiset pelit pelataan kotona la 10.2. (Narukerä) ja su 11.2. (Akilles) ja pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona 14.2.

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuvat: Mari Ukkonen