Kampparit punnersi voiton Cup-avauksessa

30.10.2020 | Bandyliiga, Yleinen

Kampparit otti tänään kauden ensimmäisen kosketuksen isoon jäähän tänään Suomen Cupin avausottelussa.

OLS – Kampparit 2-3 (0-1)

Ottelu turnausisäntä OLS:aa vastaan oli Mustille odotetun hankala. Isännillä oli parin viikon ja kahden ottelun verran tuntumaa isosta kentästä ja se näkyi tänään.

Ensimmäisellä jaksolla OLS pystyi luomaan paljon tekopaikkoja Eetu Sviilin vartioimalle Kampparimaalille, mutta avausmaalin taiteili vartin pelin kohdalla Valtteri Hauska veljensä Tomin hyvästä syötöstä. Mustien pelinrakentelun vielä yskiessä energinen ja hyvin liikkuva OLS oli jaksolla hallitsevampi joukkue. Eetu Sviilin torjuttua upeasti rankkarin, tauolle mentiin Kamppareiden 1-0 johtonumeroissa.

Toisella jaksolla Kampparieden ote ei merkittävästi parantunut, mutta Valtteri Hauska otti taitavasti pitkän syötön haltuun OLS:n maalin edustalla ja pehmeäkätinen Vallu viimeisteli illan toisensa vieden Mustat kahden maalin johtoon kun toista jaksoa oli pelattu viitisen minuuttia. Muutama minuutti myöhemmin Miika Leiviskä kavensi pelin tuoden OLS:n maalin päähän. OLS jatkoi painostusta ja 66. peliminuutilla Niklas Valtanen karkasi läpiajoon tasoittaen pelin 2-2:een.

OLS:n useat vaaralliset kulmat ja muut hyvät maalipaikat voitto-osuman toivossa kilpistyivät kuitenkin huippupelin pelanneeseen Eetu Sviiliin ja nelisen minuuttia ennen loppuvihellystä tälläsi Janne Hauska hirmuisella kulmalyönnillään Kampparit 3-2 voittoon.

Ison kentän tuntuma puuttuu ja viime kaudesta tuntuvasti uudistunut joukkue hakee vielä vahvasti peliään ja roolitusta. Tuttujen vahvistusten; 3 x Hauska (Janne, Tomi ja Valtteri) lisäksi joukkueeseen ollaan ajamassa isoihin rooleihin omia lupaavia nuoria. Liberon tontin hoiteli mallikkaasti nuori Topi Saukkonen ja myös Karo Liimatainen, Aki Manninen, Aapo Pulkkinen ja Elmeri Hämäläinen väläyttelivät hyviä otteita.

Kampparivalmentaja Antero Levänen myönsi pelin olleen hankalan.

Raskasta oli, selvästi viimeistään tunnin kohdalla alkoi väsymys painaa. Tuntumaa ja ison jään tuntumaa puuttuu ja joukkue tarvitsee paljon treeniä. Joukkue on uudistunut paljon ja tarvitsee paljon harjoitusta ja pelejä alle. Tällä joukkueella mikä meillä tänään on, mennään ainakin toistaiseksi. Ikinähän ei voi tietää mitä syksy tuo tullessaan.

Kampparit pelasi tänään seuraavalla kokoonpanolla:

o Pelaaja Maalit
2 Maaranen Joni-Pekka
4 Mikkola Sami
6 Hauska Tomi
7 Liimatainen Karo
12 Kaivola Iisakki (A)
13 Noponen Severi
14 Huotelin Kimmo (C)
15 Hämäläinen Elmeri
20 Pulkkinen Aapo
25 Sviili Eetu (mv)
30 Kyllönen Jaakko
32 Korhonen Jere (mv)
33 Saukkonen Topi
55 Hauska Janne 1
57 Hauska Valtteri 2
61 Manninen Aki
68 Särkkä Ville

Viime kauden joukkueesta Esko Liukkonen siirtyi Lappeenrantaan, Santeri Laitinen Helsinkiin ja Ville Hämäläinen Jyväskylään. Alpo Kaartinen päätti komean uransa päättäessään panostaa siviilipuolen haasteisin. Isot kiitokset koko Kamppariperheen puolesta Alpolle upeista vuosista Kampparipaidassa!

Kampparit jatkaa Cup-urakkaansa huomenna lauantaina kello 13.00 kohtaamalla vahvistuneen Narukerän (Pori)