Kampparit otti tahtovoiton

OLS:n kaataminen Hänskissä palautti itseluottamuksen

 

Eetu Sviili pelasi jälleen hyvän ottelun. Kampparimaalivahti palkittiin joukkueensa parhaana. Oikeastaan tittelin pitäisi kuulua ”kentän paras”.

 

Kampparit-OLS 2-0(0-0)

 

Mikkelin Hänninkentällä nähtiin lauantaina iltapäivällä todella tyytyväisiä kasvoja.

Kampparit otti Bandyliigan kotiottelussaan riemastuttavan 2-0 (0-0) voiton Oulun Luistinseurasta.

Mikkeliläisjoukkueen ilmeistä näki, että voitto maistui makealta ja tuli joukkuehengen kannalta oikeaan aikaan.

-Voitto tuntuu todella hyvältä. Tässä on viime ajat oltu vähän syvissä vesissä. OLS oli hyvä vastus, mutta me otimme sen., mitä lähdimme hakemaankin, hehkutti ottelun jälkeen Kampparimaalivahti Eetu Sviili.

 

 

Sviilillä oli kaikin puolin aihetta tyytyväisyyteen, sillä hän pelasi maalilla hyvän ottelun ja siivitti oman joukkueensa voittoon torjumalla OLS:n rankkarin.

Kaiken lisäksi rankkarin jälkitilanteesta syntyi Kampparien ensimmäinen maalikin toisen jakson 50. minuutilla. Sviili poimi rankin näppiinsä, avasi pelin heti ja jatkossa Karo Liimatainen vapautti Esa Rytkösen maalintekoon.

Maali oli huikea. Rytkönen istui jäähyllä ja kun hän kuuli, että rangaistusaika on täysi, hän pomppasi lankun yli suoraan peliin ja palloon.

 

Esu Rytkönen maalasi Kampparien ensimmäisen heti, kun pääsi jäähyaitiosta irti.

-Karo syötti ja ei siinä ehtinyt muuta tykittää maalia kohti, naureskeli Rytkönen.

Sviili tuumi, että taisi olla kauden eka rankkaritorjunta. OLS sai rankin varsin kevyen tuntuisen tuomion ansiosta. Avaus rankkarin jälkeen oli osoitus siitä, että koko joukkue oli hyvässä vireessä.

-On tullut pahempiakin rankkareita. Ei siinä muuta kuin piti katsoa, missä muut ovat. Oli hyvä avata, kun porukka oli hereillä.

 

 

Päävalmentaja Olli Manninen myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen. Voitto ja pisteet tyydyttivät, vaikka  ”ei se kovin tasokasta jääpalloa ollut”.

-Vähän sekavaa. Pallollinen peli ei ensi jaksolla luonut maalipaikkoja. Liike ei ollut oikeansuuntaista. Mutta tyyli on vapaa: pisteet piti saada.

Voitto lauantaina oli kamppailuvoitto. Manninen kehuu ryhmäänsä tahtopelistä.

OLS:lla oli hetkensä, mutta Kamppariryhmä halusi voittoa enemmän. Toinen maali 58. minuutilla oli nopean vastahyökkäyksen tulos. Hyökkäyksen päätteeksi maalinedushässäkässä Simo Huotelin laittoi pallon maaliin.

OLS pelasi periaatteessa oikean näköistä jääpalloa, mutta maalipaikoissa ei ollut tehoa. Maalintekoyritykset tyrehdytti Kampparipuolustus ja aina päätteeksi Eetu Sviili.

OLS-valmentaja Timo Tiusanen oli hiljainen.

-Kampparit puolusti tiiviisti. Meidän pelimme ajautui pieneen tilaan. Kamppareilla on nuoria poikia, ja vastahyökkäyksiä piti varoa erityisesti, tuumi Tiusanen.

-Kamppareilla oli enemmän tahtoa. Olen pettynyt meidän suoritukseemme.

 

Voitto lauantaina tyydytti myös mikkeliläistä jääpalloyleisöä, sillä pitkään aikaan ei ole ottelun jälkeen kuulunut samanlaisia aplodeja ja kannustushuutoja omalle joukkueelle.

Voitto myös nosti Kampparit pois Bandyliigan hänniltä, juuri ohi OLS:n.

Kamppareilla on nyt viisi pinnaa, OLS:lla neljä. Oululla tosin kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Bandyliiga jää nyt tauolle, sillä viikon kuluttua pelataan maaotteluturnauksia. Bandyliigaa Kampparit jatkaa 27. tammikuuta vierasottelulla Jyväskylässä ja 28. tammikuuta kotiottelulla Hänskissä, kun vieraaksi saapuu Porvoon Akilles.

 

Otteluisäntä Osuuspankki Suur-Savo palkitsi molempien joukkueiden maalivahdit parhaina pelaajina, Kamppareista Sviili, kuvassa oikealla ja oululaisista Henri Mattila vas. Palkitsemisesta vastasivat Henri Hippo ja Maija Skön.

 

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuvat: Jukka Laitinen