Kampparit otti komean voiton IFK:sta

Kampparit – HIFK 8-5 (1-3)

Mikkelissä pelattu liigakamppailu päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa, loistavalla jäällä.

Kotijoukkue Kampparit läksi otteluun vahvasti ja kentän paras pelaaja, Artem Shekhovtsov vei Mustat 1-0 johtoon jo toisella peliminuutilla kulmalyönnistä. Ensimmäinen jakso pelattiin Kamppareiden hallitusta peliä ja luodessa tukun mainioita maalipaikkoja, mutta jakson loput 3 maalia syntyi kuitenkin Kamppareiden maaliin IFK: n rankaistua Mustien virheistä.

Toisella jaksolla Kampparit kavensi ensin ”Artun” ajettua laidasta läpi ja viimeisteltyä 2-3-maalin ja pian tämän jälkeen sama mies syötti Iisakki Kaivola viimeistelemään tasoituksen. Mustien vire säilyi ja johtomaalin 4-3 viimeisteli Iisakki Kaivola Kalle Lempisen syötöstä. Santeri Laitinen vei Kampparit 5-3 johtoon ja Artem Shekhovtsov sooloili läpi kentän ja syötti Kalle Lempisen maalintekoon ja Kampparit oli jo kolmen maalin johdossa. HIFK kavensi vielä kahdesti, mutta Iisakki Kaivola ratkaisi pelin lopullisesti 7-5 osumallaan ja ottelun parhaana palkittu Shekhovtsov viimeisteli 8-5 loppunumerot. HIFK:n parhaana palkittiin Aku Ojanen.

IFK;n valmentaja Jari Hyttinen harmitteli omiensa virheitä, mutta myönsi paremman joukkueen voittaneen. Molempien joukkueiden valmentajat kehuivat nuorentuneiden joukkueidensa uusia vastuunkantajia. Molempien joukkueiden nuoret pelaajat esittivät ajoittain mainioita hyviä otteita.

Kampparit siirtyy parin viikon Ottelutauolle ja kohtaa kahden viikon päästä 16.12. Botnian kotikentällä Hänskissä.

Kuva ja teksti: Lauri Tikanoja