Kampparit nousi voittoon Botniasta

Kampparit palasi parin viikon tauon jälkeen tositoimiin saaden vieraakseen helsinkiläisen Botnian.

Kampparit – Botnia 6-3 (0-2)

Isäntien peli oli ensimmäisellä jaksolla hiukan sekavaa, eikä tekopaikoissa oltu terävinä. Kampparivalmentaja Antero Levänen harmitteli ettei joukkueensa ollut ”pelivalmiina” avausjaksolla. Osaltaan pelin kulkua vaikeutti hiljalleen satanut lumi. Botnia onnistui puolestaan jakson kolmessa maalipaikassaan kahdesti ja tauolle mentiin vähän yllättäenkin 0-2 vierasjohdossa.

Toisella jaksolla Kampparit nousi Artem ”Arttu” Shekhovtsovin johdolla rinnalle ja ohitse. Kamppariryhmän luistin liikkui ja maalipaikoissa onnistuttiin.

Arttu iski nopeaan tahtiin kolme hienoa maalia tehden puhtaan hattutempun. Santeri Laitinen osui kahdesti ja Iisakki Kaivola kerran. Iso osuutensa Kamppareiden toisen jakson nousuun oli kokeneen Kimmo Huotelinin panoksella. Ensimmäistä kertaa kokoonpanossa ollut kapteeni teki peliä, loi painetta ja maalipaikkoja.

Varsin pirteästi ensimmäisen jakson pelanneen Botnian valmentaja Jussi Tapio kiitteli omiensa esitystä.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä kauden parasta. Toisella jaksolla toki tiedettiin erityisesti Shekhovtsovin vaarallisuus, mutta emme keksineet lääkkeitä estämään Mustien nousua. Jakson alkuun sattui pari pahaa virhettä ja vastustaja tuli rinnalle ja ohi. Olen kuitenkin tyytyväinen, että pystyttiin vielä toisellakin jaksolla haastamaan ja pelaamaan omaa peliä, Jussi Tapio kertoi.

Otteluisäntä Sersa-Groupin palkintoraati palkitsi Kamppareiden parhaana vahvan pelin pelanneen Kasperi Hirvosen ja Botniasta Artem Lapshinin.

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuvat: Hamid Al-Sammarraee