Kampparit murskasi LRK:n toistamiseen – välierissä vastaan JPS

LRK Tornio – Kampparit 1-7 (0-5)

Kampparit vakuuttavasti välieriin – LRK jäi Mustien jalkoihin kotonaankin!

Kampparit vietti päivän bussissa ja jatkoi ottelusarjan toisessa näytöksessä samalla liikkeellä ja energialla jolla se oli lyönyt LRK:n keskiviikon ensimmäisessä puolivälieräottelussa Hänskissä. Ottelu oli ensimmäisen pelin tapaan Kamppareiden näytös. LRK ei pystynyt vastaamaan Mustien vauhtiin, eikä kokeneesta torniolaisjoukkueesta ollut haastamaan Kamppareita tänäänkään.

Matkan rasitukset oli tipotiessään kun ottelu alkoi, ja Kampparit siirtyi Artem Shekhovtsovin pikamaaleilla 4. ja 5. peliminuuteilla 0-2 johtoon. Reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Iisakki Kaivola ja Santeri Laitinen kasvattivat johdon jo neljään maaliin. Nuori, 17-vuotias Vili Korhonen kasvatti vielä johtoa, ja puoliaikatulos oli varsin selkeä ja pelitilanteita hyvin kuvaava 0-5.

Toisella jaksoilla Kampparit jaksoi painaa ja vain parin minuutin pelin jälkeen Kalle Lempinen teki Kimmo Huotelinin syötöstä 0-6. Arttu Shekhovtsov viimeisteli upeannhattutemppunsa 67. peliminuutilla ”Ässä” Laitisen syötöstä ja tilanne oli 0-7.

LRK:n kavennuksen ja samalla sen ainoan maalin puolivälieräsarjassa teki maajoukkuepelaaja Antti Ekman kuutisen minuuttia ennen loppua ja päivän loppunumerot olivat 1-7.

Kampparivalmennuksen Olli ”Ola” Manninen kehui omiensa suoritusta.

”Kyllähän pojat pelasivat hyvin ja hoitivat homman hienosti. Ihan yhtä eläväisellä ilmeellä kuin ekassa osaottelussa ei tänään oltu, mutta siihen osansa saattaa olla bussissa istumisellakin. Matkustettiin tänään pitkä päivä ja kohta harjoitellaan bussissa istumista lisää!”

”Hieno esitys kaiken kaikkiaan, mutta eihän tässä vielä mitään olla saavutettu. Välierissä vastassa on paha JPS, runkosarjan kakkonen joka on ollut meille hankala vastus”

Kamppareille päivän voitto tietää paikkaa Bandyliigan välierissä – jälleen kerran, peräti yhdeksännen kerran peräjälkeen!

Kamppareiden välierävastustajaksi tulee JPS, joka selvitti tiensä omasta puolivälieräsarjastaan Kamppareiden tavoin suoraan kahdessa pelissä, jälkimmäisessä ottelussa Narukerä pisti JiPSin tiukoille.

JPS ja Kampparit aloittavat välierät tulevana keskiviikkoiltana 21.2. Jyväskylän Viitaniemessä ja jatkavat lauantaina 24.2. Mikkelissä. Finaaliin selviää kolmella voitolla.

JPS:n kausi on ollut melko vakuuttava, varsinkin runkosarjan viimeisessä keskinäisessä kamppailussa JiPSin vauhti oli niin vakuuttavaa, että jyväskyläläiset lähtevät välieriin hienoisena suosikkina.

Teksti: Lauri Tikanoja