Kampparit Mannisen komennossa alkavaan kauteen

11.11.2021 | Bandyliiga, Yleinen

Viikonloppuna Suomen Cup, Bandyliiga käyntiin ensi keskiviikkona

Jääpallokausi on käynnistymässä.  Hänskiin on saatu tällä viikolla jää ja Kampparit käynnistää alkavan kauden viikonloppuna pelattavalla Jyväskylän Suomen Cup-turnauksella. Bandyliiga pyörähtää käyntiin Mustien osalta ensi viikon keskiviikkona 17.11. Hänskissä pelattavalla kotiottelulla, vieraaksi saapuu WP35.

Kamppareiden joukkue ei ole kokenut massiivisia muutoksia viime kaudesta, joukkueen runko pysyi kohtalaisen hyvin koossa, kokeneet runkopelaajat Kimmo Huotelinia ja Joni Maarasta myöten jatkavat ja ryhmän nuoriso-osasto lähtee kauteen nälkäisenä ja vuoden kokeneempana.

Menetyksiä koettiin kesän mittaan kun opiskelupaikkojen myötä uusiin seuroihin siirtyivät Jaakko Kyllönen (JPS) ja Vili Korhonen (Narukerä). Maalivahti Jere Korhosen uudeksi seuraksi on tukholmalainen pääsarjajoukkue Tellus Bandy. Iisakki Kaivola puolestaan siirtyi Porvooseen ja mestari-Akilleksen paitaan.

Tulopuolella merkittävimpänä on HIFK:sta palaava maalitykki Santeri ”Ässä” Laitinen. Sopimuspelaajia on 20. Ryhmään on nostettu totutun tavan mukaan omia, lupaavia nuoria – Esu Rytkönen, Jaakko Järvinen, Leevi Attenberg ja Veeti Pulkkinen ovat syksyn tuoreet sopimuspelaajat. 

Valmennus uusiutui alkavalle kaudelle

Pitkään edustusjoukkueen päävalmentajana toiminut ja huimasti Kamppareita eteenpäin vienyt Antero Levänen ilmoitti keväällä luopuvansa valmennusvastuusta ja keskittyvänsä ensisijaisesti siviilipuolen haasteisiin. Pitkään Leväsen valmentajaparina toiminut Olli Manninen tarttui kapulaan ja siirtyi edustuksen valmennusvastuuseen. Antero ei ole jättämässä Kamppareita, vaan jatkaa seuran hallituksessa.

”Olisin hyvin mielelläni jatkanut suuresti arvostamani Anteron kanssa yhdessä vanhaan malliin, mutta hänen ilmoitettuaan tilanteesta,  tartuin innolla haasteeseen. Tuttu ja toimiva organisaatio ja joukkue mainioine taustajoukkoineen antaa hyvät lähtökohdat jatkaa pitkäjänteistä kehitystyötä.

Minkälaiset tunnelmat joukkueessa on näin kauden kynnyksellä?

Varsin kutkuttavat ja positiiviset! Ollaan valmistauduttu hyvin ja toki viime kevät jätti kovasti nälkää . Varsinkin ryhmän vanhemmalle kaartille mtalipeleistä ulos jääminen oli kova pala ja uskon että se on vaikuttanut valmistautumiseen positiivisesti. Ilmapiiri joukkueessa on tosi hyvä, huumori kukkii ja kemiat pelaa isoista ikäeroista huolimatta mainiosti.

Valmennusryhmä on uusiutunut alkavalle kaudelle lähes täysin?

Todellakin. Kun viime keväänä alettiin suunnittelemaan tulevaa, saatiin kyllä kokoon huikea valmennusryhmä. Ilokseni kokeneet Kampparipelaajat Alpo Kaartinen ja Jani Kokko innostuivat lähtemään mukaan. Alpo ja ”Pablo” ovat tiiviisti mukana pelien ja harjoittelun valmistelussa ja analysoinnissa sekä ohjaavat ja opastavat pelaajia yksilöllisesti.  Lisäksi saimme keväällä Tuula Sviilin fysiikkavalmentajaksi. Tuulan laatimat yksilölliset kuntotreeni- ja lihashuolto-ohjelmat ovat upea lisä valmennukseen ja valmistautumiseen. Susanna Vanhanen jatkaa joukkueen lääkärinä ja kokenut huoltotrio Hokkanen-Hyvärinen-Pekonen painaa upeaa työtä taustalla. Meillä on huippuhyvä tiimi kasassa!

Entä minkälainen on kauden 2021-22  pelaajisto?

Meillä on joukkueessa huikeita, kokeneita pelaajia ja lupaavia nuoria. Meillä on hyvät maalivahdit, Eetu Sviili ja Lasse Korhonen. Kimmo Huotelin, Joni Maaranen ja Hauskan veljestrio ovat joukkueen avainpelaajia, mutta myös vievät joukkueen nuorempaa polvea vauhdilla eteenpäin. Nuoremman pään pelaajista Topi Saukkonen, Karo Liimatainen, Elmeri Hämäläinen, Aapo Pulkkinen ja Aki Manninen pelasivat hyvän kauden ja ovat hyvin treenanneina valmiimpia hyviin suorituksiin. ”Ässä” Laitinen on kyllä todella mieluisa paluumuuttaja ja tuo paljon meidän hyökkäyspeliin ja maalintekoon, mutta myös pukukoppiin.

Joukkueen koko on 18+2 ja lisäksi kesän ja syksyn aikana harjoituksissamme on käynyt 6 nuorta tulevaisuuden pelaajaa, jotka pelaavat nuorten sarjoissa ja odottelevat vuoroaan. Heitä pystymme  tarvittaessa käyttämään reservinä. Osa nuorista pelimiehistämme käy kauden aikana hankkimassa arvokasta pelikokemusta myös WP35:n paidassa lainasopimuksella.

Minkälaiset tavoitteet kaudelle on asetettu?

Pyritään parantamaan peliä peliltä kevättä kohden ja säilyttämään tasainen suoritustaso. Uskon että sarja tulee olemaan tasainen ja jokainen piste ihan avauspelistä alkaen tulee olemaan arvossaan keväällä ajatellen asetelmia pudotuspeleihin. Kyllä meidän selkeä tavoite on olla mitalipeleissä keväällä. Akilles on selkeä suosikki sarjassa, mutta sen jälkeen uskoisin sarjassa olevan todella tasaista. 

Tsemppiä alkavaan kauteen Ola ja joukkue!

SARJA-AVAUS

Kampparit – WP35 Hänskissä keskiviikkona 17.11. kello 18.30

OTTELUUN ON VAPAA SISÄÄNPÄÄSY – TERVETULOA!

Teksti ja kuvat: Lauri Tikanoja