Kampparit löi JPS:n välieräavauksessa!

BL 1. Välieräottelu Kampparit – JPS 8-1 (4-0)

Keikkuva talvisää arpoi Mikkeliin hurjan tuulen ja lentävää lunta. Lämpötila laski päivän mittaan pakkaselle, ja ottelun alkaessa mittari näytti  -5, mutta tuntui vähintään viideltätoista.

Kampparit aloitti myötätuulessa ja ensimmäinen jakso oli selkeästi isäntien. Kampparit rakensi hyviä hyökkäyksiä ja oli tehokas. Muutaman jyväskyläläishyökkäyksen hoiteli Kampparipuolustus viimeisenä lukkonaan muutaman hienon kopin napannut maalivahti Juuso Tervonen.  Iisakki Kaivolan avausmaali ottelun kuudella peliminuutilla näytti ensimmäiselle puoliajalle suunnan. Eetu Karhusen paukuteltua hattutempun, komeili tauolla tulostaululla selkeät 4-0.

Toisella jaksolla JPS sai tuulen taaksee, mutta pelin juoni ei merkittävästi muuttunut. 5 minuutin pelin jälkeen Esko Liukkonen vei omansa viiden maalin johtoon, kunnes Sampsa Purhonen hyödynsi Kampparipuolustuksen haparoinnin ja rikkoi JiPSin kuparisen. Kampparit jatkoi maalintekoaan Eetu Karhusen viimesiteltyä illan neljäntensä ja Iisakki Kaivolan tehtyä illan toisensa. Jari Purovirta upotti komean kulmalyönnin sisään 75. minuutilla ja taululla komeili 8-1. Numerot jäivät lopputulokseksi ja näin Kamppareille ylivoimainen voitto ensimmäisestä välierässä.

JPS:n joukkueenjohtaja Toni Laatanaho harmitteli pelin  oman joukkueensa haparoinnin. ”Ei oltu tänään valmiita, ja odotetaan lauantailta parempaa”.

Kamppariluotsi Antero Levänen oli sen sijaan tyytyväinen omiensa otteisiin:

”Haastava tuulinen keli, mutta oltiin kyllä opittu viime viikolta ja aloitettiin hyvin. Numerollisesti ero oli iso, mutta jääpallossa se voi hämätä, pienet asiat ratkaisee ja tänään meni kyllä hyvin. Lauantaina on taas ihan eri peli ja tulossa on varmasti kova peli”

Lauantaina 23.2. kello 15.00 käynnistyy sarjan toinen kamppailu Jyväskylän Viitaniemessä ja tulossa on varmasti tasaisempaa vääntöä!

Kampparit järjestää 2. välieräotteluun fanibussin – ilmoittautumiset torstai-iltaan kello 22.00 mennessä.

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuva: Mari Ukkonen