Kampparit-JPS, pronssiotteluennakko

08.03.2017 | Bandyliiga

Arttu LS

Kuva: Länsi-Savo 2016

BANDYLIIGAN PRONSSIOTTELU Kampparit – JPS perjantaina 10.3. kello 18.30 HÄNSKISSÄ

Bandyliigan välieräsarjat olivat tänä vuonna todella tasaiset. Molemmat sarjat, Akilles-JPS ja Kampparit-Veiterä ratkesivat vasta viidensissä otteluissa. Lauantaina Porvoossa pelattavaa finaaliin selvittivät tiensä kauden suurin mestarisuosikki Porvoon Akilles ja Lappeenrannan Veiterä. Pronssimitalit jaetaan jo perjantai-iltana Mikkelissä. Pronssipelissä kohtaavat viimevuotiseen tapaan Kampparit ja JPS.

Kamppareiden kausi on ollut vaihteleva. Ennakkoon Mustia ei yleisesti povattu juuri puolivälieriä pidemmälle, mutta kauden mittaan peli loksahti mukavasti uomiinsa. Tammikuulle saakka Mustien peli oli parhaimmillaan toimivaa ja tehokasta. Joukkueen konkariosasto oli odotetun vahva ja nuorisokaarti otti tällä kaudella ison askeleen eteenpäin. Syksyllä, ennen kauden alkua ryhmään Ruotsista keksitty Artem Shekhovtsov (kuva yllä) osoittautui kullanarvoiseksi hankinnaksi. ”Artun” kanssa tehtiinkin heti vuodenvaihteen jälkeen peräti kolme kautta kattava jatkosopimus.

Maaottelutauon jälkeen Kamppareiden peli on tökkinyt ajoittain, eivätkä runkosarjan loppu ja pudotuspelien välierävaiheet tarjonneet parasta Mustaa. Kauden parhaaseensa puolivälierissä yltänyt OLS kaatui vielä suoraan kahdessa pelissä, mutta välierissä vastaan tullu Veiterä vei lopulta pidemmän korren. Tarkasti joukkueena puolustaneen ja hyvin fyysisesti, ajoittain rumastikin pelanneen Veiterän kanssa Mustat eivät kuitenkaan yltäneet parhaalle tasolleen. Toki lappeenrantalaisjoukkueessa on myös taitavaa ja pallon pelaamiseen panostavaa materiaalia. Veiterän pelin sielu, Tomi Hauska pelasi välieräsarjassa kauden parhaat pelinsä ja oli joukkueensa tärkein pelaaja välieräsarjassa.

Perjantaiseen pronssiotteluun lähtee luonnollisesti kaksi pettynyttä joukkuetta ja perjantaina selviää, kumpi on palautunut välieräsarjastaan paremmin, henkisesti ja fyysisesti. JPS laittoi Akilleksen todella koville, vaikka ennakkoasetelmat olivat olleet toiset. Viime hetkellä finaalimahdollisuutensa menettäneen Jipsin uskotaan tulevan pronssiotteluun vihaisena ja vaarallisena, sillä on varmasti hyvässä muistissa myös viimevuotinen pronssiottelu, jossa Kampparit rankaisi armotta jyväskyläläisten lukuisista virheistä vieden pronssimitalit ja pelin lopulta suurinumeroisesti.

Myös Kampparileirissä finaalista putoaminen oli iso pettymys. Joukkue on levännyt sunnuntain jäljiltä pari päivää, ja harjoitteli tänään Hänskin hyväkuntoisella jäällä. Seuraavassa Antero Leväsen tuoreet kommentit keskiviikon treeneissä:

Pronssiotteluun odotetaan kauden ennätysyleisöä. Perjantai-illalle on Mikkeliin luvassa pari lämpöastetta ja pilvistä, mutta tämänhetkisten ennusteiden mukaan sateetonta pelisäätä.

Ottelu alkaa kello 18.30 ja yleisön toivotaan saapuvan paikalle hyvissä ajoin, koska katsomot täyttyvät nopeasti. Jyväskylästä on tulossa runsaasti JPS-faneja joten luvassa on upea ja hyvätunnelmainen jääpallotapahtuma!

Pääsyliput otteluun maksavat 10 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset ja yli 12-vuotiaat lapset 5 euroa.

Kausikortit eivät ole voimassa pronssiottelussa!

Koska Hänskin langatonta nettiyhteyttä ei ole saatu toimimaan katkoitta, ottelusta ei lähetetä suoraa nettilähetystä. Peli on kuitenkin viimeistään lauantaina katsottavissa Kari Nuolingon YouTube-kavavalla.

Lauri Tikanoja

Mutta hei!

Hänskin pelit ei kuitenkaan lopu perjantai-iltaan…

Viikonkoppuna kentällä ratkotaan P17-nuorten Suomen mestaruus! SM-sarjan 4 parasta joukkuetta ratkoo mitalit. Runkosarjan selvästi voittanut Kampparit isännöi turnausta jossa välierät pelataan lauantaina (ajat ilmoitetaan myöhemmin) ja sunnuntaina pelataan pronssiottelu kello 12.00 ja finaali klo 15.00.

P17-lopputurnaukseen on vapaa sisäänpääsy – kioski palvelee!

Tervetuloa!