Kampparit ja Narukerä pistejakoon

eroakiireesta.fi – OTTELURAPORTTI

Bandyliiga, Mikkeli 28.11.2021

Kampparit – Narukerä 5-5 (2-3)

Kampparit ja Narukerä tasasivat pisteet Hänskin pakkaspelissä

Mikkelin Hänskissä pelattiin tänään Bandyliigapisteistä hienoissa talvisissa olosuhteissa. Jos katsomossa noin kymmenen asteen pakkanen vähän kipristytteli 350-päisen yleisön varpaita, ei siitä kentällä ollut haittaa.

Ensimmäinen jakso oli porilaisten

Narukerä läksi otteluun vauhdikkaasti ja Kampparit oli pelin alkuhetket helisemässä.

Upea avausmaali tehtiin kuitenkin Kamppareiden toimesta pelin 12. minuutilla. Tomi Hauska kääntyi porilaisten puolustuksen pakottamana alaspäin, mutta käänsi tarkan roikkupallon punapaitojen puolustuslinjan taakse, jonne kiirehtinyt Valtteri Hauska iski pallon upeasti suoraan ilmasta maaliin. Narukerä tuli kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin tasoihin, ja puolen tunnin kohdalla siirtyi maalin johtoon.

Santeri Laitinen toi Mustat 2-2-tilanteseen 36. minuutin pelin jälkeen, mutta iloa kesti taas vain hetken Ville Koskisen vietyä Narukerän päivän toisella osumallaan taukojohtoon 2-3.

Kampparit kiri lopussa tasoihin

Toisen jakson alkupuolella Narukerä siirtyi jo kahden maalin johtoon Eero Paavolan toimesta, mutta jakson edetessä Kampparit pääsi paremmin peliin mukaan. Pelin 63. minuutilla Janne Hauska viimeisteli läheltä 3-4-kavennuksen ja mutamaa minuuttia myöhemmin Elmeri Hämäläisen upea laukaus suoraan ilmasta toi Kampparit taas tasoihin.

Nuori Elmeri ”EH” Hämäläinen on aloittanut kauden pirteästi ja iski taas tänään komean osuman

Narukerän kokenut Tomi Mustonen osui kulmalyönnissä ja vei punapaitaiset vieraat vielä kerran johtoon, mutta Kamppareiden työ ja taistelu palkittiin muutamaa minuuttia ennen loppuvihellystä, kun tehomies Janne Hauska tasoitti alanurkkaan osuneella kaukolaukauksellaan loppunumeroiksi 5-5.

Narukerän päävalmentaja Tuomas Erkkilä oli harmissaan pelin jälkeen:

”Kaksi hyvää joukkuetta oli viikonloppuna vastassa ja vähintään kahta pistettä lähdettiin hakemaan, mutta yhteen oli tyytyminen. Edellisistä peleistä ehti kulumaan useita viikkoja ja vasta tällä viikolla päästiin isolle jäälle. Vielä ei olla valmiita pitämään pakettia kasassa koko 90- minuuttista. Harmittaa, että ei onnistuttu toisella jaksolla tänään ja tehtiin vähän hölmöjä virheitä.”

Kysymykseen Kampparikasvatti Vili Korhosen panoksesta uudessa joukkueessaan, vastasi Erkkilä näin:

”Saatiin Vili vähän kuin vahingossa täyttämään pitkän uransa lopettaneen Esa Oksasen sivutuen paikan. Vili on tärkeä osa joukkuetta ja päässyt upeasti ryhmään sisään!”

Kampparivalmentaja Olli Manninen kehui vauhdikasta vierasjoukkuetta ja omiensa hyvää lopun nousua.

”Vieraat tulivat kyllä ensimmäisen jakson hyvällä vauhdilla ja meillä etäisyydet kasvoi, alakerta valahti ja jäi vähän seisoville jaloille. Vieraat olivat kyllä ensimmäisellä jaksolla parempia. Toisella jaksolla päästiin peremmin peliin. Melkein koko peli oltiin takaa-ajoasemassa ja niinhän se pallopeleissä tahtoo olla, että takaa-ajaja usein aktiivisempi ja ottaa hallinnan. Olen kyllä tyytyväinen meidän nousuun. Kai tällainen lopputulos oli oikeudenmukainen”.

Otteluisäntä Honkarakenne palkitsi joukkueidensa parhaina kotijoukkueen Tomi Hauskan ja vieraiden Tuomas Antikaisen.

Kampparit pelaa seuraavan ottelunsa ensi lauantaina Oulussa OLS:n vieraana. Seuraavat kotiottelut pelataan Hänskissä lauantaina 11.12 ja sunnuntaina 12.12., kun Mikkeliin saapuvat helsinkiläisjoukkueet Botnia ja HIFK. 

Teksti: Lauri Tikanoja, kuva: Pihla Liukkonen/Kontrastia