Kampparit ja HIFK jakoivat pisteet Helsingissä

eroakiireesta.fi OTTELURAPORTTI

HIFK – Kampparit 4-4 (3-1)

Kampparit pelasi tänään loppiaisena Helsingin Kalliossa IFK:n vieraana.

Hyvissä olosuhteissa, joskin kohtalaisen tuulen puhaltaessa ilman yleisöä pelattu kamppailu alkoi kotijoukkueen vahvalla aloituksella. Ennen kymmenen peliminuutin täyttymistä oli IFK  jo kahden maalin johdossa Tuomas Jalkasen ja Joonas Peuhkurin maaleilla.

Ensimmäinen jakso jatkui kotijoukkueen hallinnassa, mutta Janne Hauska kavensi reilun puolen tunnin pelin jälkeen nuerot 1-2:een veljensä Tomin syötöstä. Aku Ojanen viimeisteli 35. minuutin peliajassa taukonumeroiksi jääneet 3-1.

Toisella jaksolla Kampparit oli paremmin pelissä mukana ja tunnin peliajan kohdalla Janne Hauska laukoi ensin rankkarista 3-2-osuman ja pari minuuttia myöhemmin toi Mustat tasoihin päivän kolmannella maalillaan. Tälle kaudelle Kamppareista punapaitoihin siirtynyt Santeri Laitinen vei kuitenkin IFK:n 75. peliminuutilla maalin johtoon ja Kampparit joutui jahtaamaan uudelleen tasoitusta. Kamppareiden painaessa päälle joutui IFK rikkomaan. Jalkasen ja Niittylän jäähyillessä, pääsi Kampparit pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Iisakki Kaivola tasoittikin pelin 87. peliminuutilla Tomi Hauskan syötöstä ja ottulussa päädyttiin pistejakoon 4-4.

Kamppari-valmentaja Ola Mannisen mietteet pelin jälkeen:

Oltiin tänään poissaolojen takia aika kapealla ryhmällä reissussa ja nähtiinpä myös liigadebyytti Marcus Ukkosen pelatessa ensimmäiset liigaminuuttinsa. Ensimmäinen jakso oli selvästi IFK:n. Tuulellakin oli osuutensa, IFK valitsi ensimmäiselle jaksolle myötätuulen ja sai siitä vähän apuja. Jakson lopussa päästiin vähän paremmin peliin mukaan. 

Toisella jaksolla saatiin tuuli taakse ja oltiin kyllä hyvin pelin päällä koko jakso. Kun vielä IFK joutui ottamaan paineessa ottamluotiin sellainen määrä paikkoja, että oltaisi hyvin voitu voittaa peli, mutta tosi tyytyväisiä ollaan pisteeseenkin. Nämä pelit IFK:n kanssa ovat yleensä tasaisia ”maalin pelejä” ja tämäkin oli hyvin tyypillinen vääntö. 

Hyvällä mielellä eteenpäin. Katsotaan muuttuuko sarjaohjelma, mutta näillä näkymin viimeistään ensi perjantaina Porvoossa jatketaan. Onnittelut Akillekselle Cup-kannusta!

Otteluohjelman siirrettyjen otteluiden ajankohtia haarukoidaan aktiivisesti, mahdollisista muutoksista kerrotaan heti kun niintä tiedetään!

Teksti: Lauri Tikanoja, kuvat Mari Ukkonen.