Kamppari-konkari Esko Korhonen jääpallon kunniagalleriaan

16.02.2022 | Bandyliiga, Etusivu, Yleinen

Jääpalloliitto kutsui Esko Korhosen Jääpallon kunniagalleriaan. Huomionosoitus julkistettiin ja luovutettiin Korhoselle Kampparien keskiviikon ottelun alkajaisiksi. Jääpalloliiton puolesta paikalla oli Veijo Janhunen

 

Kamppari-joukkueen ja koko seuran näkyviin hahmoihin vuosia kuulunut Esko Korhonen on saanut Jääpalloliiton huomionosoituksen.

Jääpalloliitto on kutsunut Korhonen Jääpallon kunniagalleriaan.

Huomionosoitus julkistettiin Kampparien keskiviikon kotiottelun edellä Hänninkentällä.

Kunniagalleriaan kutsutaan lajin parissa toiminut henkilö, jolla on takanaan mittava pelaajaura ja lajin seura- ja järjestötehtäviä tai hän on muuten toiminut aktiivisesti lajin eteen.

Vuonna 1962 syntynyt Esko ”Ese” Korhonen aloitti jääpallon Mikkelin Palloilijoiden junioreissa vuonna 1972.

Hän oli voittamassa P17-ikäisten maailmanmestaruutta Suomelle vuonna 1979. A-maajoukkueessa hänellä on kaksi MM-hopeaa ja kolme MM-pronssia.

Ese voitti kaksi Suomen mestaruutta Botnian paidassa, ja kaksi kautta meni myös Ruotsin pääsarjassa. Ese palasi Kamppareihin ja päätti pelaajauransa 42-vuotiaana kotikaupungin joukkueessa.

Ese oli vuosina 2005-2007 Kampparien puheenjohtaja.

Nykyisin Ese toimii seuratoimijana ja elää  perheensä kanssa vahvasti jääpallolle. Isästään poiketen pojat Jere (IK Tellus Bandy) ja Iivo (Kampparit) ovat huippuluokan maalivahteja.

 

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuva: Jukka Laitinen