Kampparit avasi uuden bandyvuoden voitolla Varkaudessa

Kamppari-ryhmän kokeneet jermut lamaannuttivat malttipelillään WP:n rynnistyksen

 

Kampparit selvitti vuoden ensimmäisen Bandyliigan ottelunsa varsin siististi vahvan toisen jakson pelinsä ansiosta.

 

Kampparit voitti keskiviikkona Varkauden vierasottelussa WP 35:n 2-6 (2-1).

 

Ottelu oli lähes toisinto joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta Mikkelissä. Ensi jaksolla WP pysyi mukana, mutta Kampparien vahvuus tuli esille toisella jaksolla, jonka Kampparit hoiti vakuuttavasti 5-0.

Päävalmentaja Olli Manninen ennakoi Varkauden ottelusta hankalaa ja näin aluksi olikin.

-Alku oli vaikea kuten Mikkelin ottelussakin. WP oli intensiivinen vastustaja ja meillä saattoi tuntua se, että perjantaista sunnuntaihin huilattiin. Tiistaina oli toki hyvä harjoitus, mutta vähän tuntuma oli hukassa, selvitti Manninen.

Vaikeaa ottelu ei Kamppareille loppujen lopuksi kuitenkaan ollut kuin ensi jaksolla.

WP sai jakson alussa kaksi rankkaria, joista toinen upposi.

Valtteri Hauska tasoitti 36. minuutilla kulmurista, syöttäjänä Tomi Hauska, mutta WP pystyi vielä taukojohtoon Kamppari-kasvatti Jimi Siiterin osumalla.

Toisen jakson edetessä ote kääntyi Kamppareille. Pelin henki näkyi siinäkin, että Kampparit keräsi ison joukon kulmureita. Joukkueen lyöntivoimaa osoitti se, että kulmurit myös osuivat.

Toisen jakson aluksi Janne Hauska löi Tomin tarjoaman kulmurin sisään.  Rasmus Kettunen hoiti Topi Saukkosen syötöstä Kampparit johtoon, ja jatkossa Elmeri Hämäläinen teki neljännen ja Santeri Laitinen viidennen.  Hämäläinen iski vielä lisäajalla toisen maalinsa. Hämäläisen veljessarjan nuorin, Joonatan, 16 pelasi tänään Varkaudessa ensimmäisen Bandyliigaottelunsa – Onnea JH!

 

Ottelu kääntyi Kamppareille toisella jaksolla kokeneiden pelaajien panoksella.

-Kokeneiden pelaajien rauhallisuus oli iso avain ottelussa. Kun maltti ja rauhallisuus säilyi, esille tuli oma tekeminen. Siinä on kokemuksella iso rooli, tuumi Manninen.

 

Elmeri Hämäläinen teki kaksi maalia WP:n verkkoon keskiviikkona Kämärillä.

Napakassa pakkasessa Kämärillä käyty ottelu oli samalla Kamppareille ja WP:lle Suomen cupin osaottelu, jonka voitolla Kampparit on jatkossa.

Toistaiseksi cupin tilanne ei kuitenkaan ole vielä selvillä. Syynä on Veiterä-ottelun häslinki. Veiterä-ottelun oli määrä olla cup-ottelu, sillä Kampparit ja Veiterä ovat samassa cup-lohkossa.

Mannisen mukaan cup-asetelma selviää myöhemmin. Veiterä ja Kampparit kohtaavat tammikuussa kohua herättäneen ottelusiirtopäätöksen vuoksi.

Kamppari-ryhmän seuraava nykyisen otteluohjelman mukainen kotiottelu on tammikuun puolivälissä, kun 14. tammikuuta Hänskiin saapuu Porin Narukerä.

 

 

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuvat: Jukka Laitinen