Kamppareille SM-hopea

Porin Narukerä oli Bandyliigan finaalissa parempi joukkue. Kamppari-ryhmä jäi kuin telineisiin jo ensi jaksolla ja vasta toisella jaksolla erikoistilanteet tehosivat.

 

Kampparit joutui kuin joutuikin taipumaan Bandyliigan finaaliottelussa lauantaina.

 

Porin Narukerä oli kotikentällään vahvempi maalein 7-3 (4-0).

Kampparit kuittaa kaudelta 2022-23 hopeamitalin.

Kamppari-leirissä tunnelmat olivat ottelun jälkeen vaisut. Joukkueen kapteeni Kimmo Huotelin pelasi uransa viimeisen pääsarjaottelunsa ja harmitteli lopputulosta.

-No enpä tiedä miten paljon harmittaa, mutta se kyllä, että emme antaneet kovaa vastusta.

Ylelle antamassaan kommentissa Huotelin sanoi odottaneensa kovempaa ottelua omalta joukkueeltaan ja antoi samalla tunnustusta vastustajalle.

-Toivoin, että tiukempi ottelu olisi ollut. Narukerä oli parempi ja tehokas. Ei siinä ollut kahta sanaa.

Porin finaalista jäi kuitenkin hopeamitali.

-Mitali on aina mitali, sanoi Huotelin.

 

Kiitos upeasta urasta Kimmo!

 

Kamppari-kapteeni Kimmo Huotelin on ilmoittanut päättävänsä aktiiviuran. Lauantain hopeafinaali oli viimeinen pääsarjaottelu.

 

Kampparit ei pelannut tasollaan

 

Finaalijoukkueiden valmentajat, Kamppareiden Olli Manninen ja Narukerän Tuomas Erkkilä totesivat jo ennen ottelupäivää, että se joukkue voittaa, joka ei tee virheitä ja joka pystyy pelaamaan omalla tasollaan.

Lauantaina Porin illassa se joukkue oli Narukerä.

-Ottelu oli meiltä jäätävän kliininen. Kauden paras peli osui oikeaan aikaan, sanoi Erkkilä.

Porissa näytti siltä, että Kampparit sen sijaan ei pelannut omalla tasollaan.

Ottelu lähti alusta saakka kuin väärille raiteille. Kerä sai heti alussa Joona Rajalan läpiajosta maalin ja 14. minuutilla kulmurista toisen.

Porin toisen maalin teki Mikkelin kasvatti Vili Korhonen, joka tökkäsi maalin velipoika Lasse Korhosen taakse. Vili Korhonen maalasi ottelussa vielä toisen kerran toisella jaksolla.

Ottelun alussa säikäytti raju törmäys, jonka jälkeen Lasse Korhosta hoivattiin hetki pelikuntoon. Korhonen kuitenkin veti sitkeästi kypärän takaisin päähänsä ja pelasi ottelun loppuun, pahoista numeroista huolimatta varsin kelpo ottelun.

 

Kulmurit tehosivat liian myöhään

 

Kamppareilla oli ensi jaksolla hetkensä. Porin kahden maalin takaa-ajo oli hyvää tekemistä, mutta maaleja ei vain saatu aikaan.

Kerä pelasi koko ottelun maltillisesti. Molemmilla joukkueilla on kaudella ollut hyvä puolustus. Lauantaina se toimi porilaisilla.

Kampparien vahva ase, kulmuri ei ensi jaksolla tehonnut, mutta Kerä sen sijaan teki ensi jakson loppuun peräti kaksi pukukoppimaalia, toisen kulmurista ja toisen Kamppari-puolustuksen nukahduksesta.

Toisella jaksolla 55. minuutilla Kampparit sai aikaan kavennuksen, kun Kimmo Huotelin iski kulmurin sisään.

Takaa-ajoa kesti vain hetken. Porin Tomi Mustonen pääsi irti ja maalasi läpiajon päätteeksi. Viisi minuuttia myöhemmin Kampparien alakerta aukesi taas.

Karmein Porin maali syntyi, kun Vili Korhonen karkasi Kampparien kulman jälkeen yksin irti, luisteli läpi koko kentän ja huijasi Lassen maalilla.

Tappion makua oli jo ilmassa, mutta Kampparit kavensi vielä kahdesti, kun tuttu ase, kulmurit, alkoivat löytää osoitteensa.

Ensin löi Janne Hauska (7-2), sitten Tuomas Liukkonen (7-3). Maalit olivat vain lohtua, sillä otteluminuutteja ei enää ollut.

Janne Hauskalle maali oli palkinto 500. pääsarjaottelusta. Kaikkiaan 22 kautta pääsarjassa pelannut 39-vuotias Hauska oli ennen lauantaita iskenyt 556 maalia.

 

Olli Manninen: Se harmittaa, että emme saaneet enempää irti

 

Kamppari-valmentaja Olli Manninen linjasi tappion päättyneen finaalin varsin ytimekkäästi lauantaina:

-Oli hyvä kausi, mutta kauden viimeinen peli ei ollut.

Manninen vahvisti sen, mitä ennakoi jo ennen finaalipäivää.

-Vähemmän virheitä tehnyt joukkue voitti. Se maksoi meille voiton. Pori oli parempi, blokkasi meidän hyökkäyksemme ja oli jäätävän tehokas omissa paikoissaan.

Manninen tuumi finaalin jälkeen, että sen syvällisempää analyysiä ei ole vielä tilanteesta tehty.

-Olimme alussa liian passiivisia. Pääsimme otteluun kiinni, kun Kerä oli 2-0-johdossa. Ensi jaksolla oli meiltä hyvää peliä, loimme paikkoja, mutta ei saatu maaleja. Kulmuritkaan eivät uponneet.

Manninen tuumi, että tappio harmittaa, mutta ”vielä enemmän se, että emme saaneet koneesta enempää irti”.

Edustusjoukkue lopettelee kuitenkin kauden hopeamitalistina.

-Toki hopea on hyvä saavutus, mutta näin finaalin jälkeen se tuntuu tappiolta. Tulosta pitää kuitenkin kunnioittaa.

 

Kuiva kausi vaihtui hopeaksi

 

Joukkueiden tie Porin Bandyliigan finaaliin osoitti, että loppuottelussa oli vastakkain kaksi Bandyliigan parasta joukkuetta.

Runkosarjan voitti Kampparit, kakkosena oli Narukerä. Ylemmän jatkosarjan voitti Kerä ja Kampparit oli pisteen erolla takana.

Pudotuspeleissä Kampparit voitti Lappeenrannan Veiterän otteluin 4-1. Kerä puolestaan kaatoi Akilleksen suoraan kolmessa ottelussa. Finaaliottelun paikaksi tuli Pori.

Hopeamitali on Kamppareille viimeisen kymmenen vuoden jakson aikana toinen. Edellinen tuli kauden 2017-2018 päätteeksi.

SM-kultamitaleja Kamppareilla on samalta ajalta kaksi. Viimeisin kirjattiin tilastoihin vuodelta 2015. Viimeiset kolme kautta joukkue on ollut mitalien ulkopuolella pistesijoilla ennen kuin nyt pelattiin hopeamitali.

 

Hopeamitalistit:

Joukkue: Sami Mikkola, Tomi Hauska, Karo Liimatainen, Kimmo Huotelin, C, Elmeri Hämäläinen, Aapo Pulkkinen, Tuomas Liukkonen, Simo Huotelin, Eetu Sviili (mv), Lasse Korhonen (mv), Topi Saukkonen, Janne Hauska, Valtteri Hauska, Aki Manninen, Rasmus Kettunen, Santeri Laitinen, Joonas Janhunen, Severi Noponen, Iivo Korhonen (mv), Leevi Attenberg, Jaakko Järvinen, Pulkkinen Veeti, Joonatan Hämäläinen

Päävalmentaja: Olli Manninen

Valmentajat: Jani Kokko, Alpo Kaartinen

Fysiikkavalmentaja: Tuula Sviili

Huoltajat: Aimo Hokkanen, Johannes Hyvärinen, Jarmo Krasila

Lääkäri: Susanna Vanhanen

Fysioterapeutti: Arto Pekonen

 

Kampparit kiittää porilaisia hienosti järjestetystä finaalitapahtumasta ja onnittelee Narukerää mestaruudesta!

 

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuvat: Jukka Laitinen