Kamppareille pisteet Torniosta – runkosarjan kakkospaikka varmistui!

LRK Tornio – Kampparit 2-9 (0-2)

Kampparit pelasi tänään Torniossa (Haaparanta, Remium-Areena) runkosarjan toiseksi viimeisen ottelunsa mainioissa olosuhteissa LRK:n vieraana.

Ennakkotilanne oli kutkuttava; Kotijoukkueella oli teoreettiset mahdollisuudet pudotuspeleihin viikonlopun kahdella voitolla. Kampparit puolestaan tarvitsee lisäpisteitä taistelussa runkosarjan kakkospaikasta Akilleksen kanssa.

Ottelun alku oli tunnustelevaa, LRK:n liike riitti ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana muutaman paikan rakentamiseen, mutta Kampparipuolustus ja mainio Juuso Tervonen eivät olleet yllätettävissä. Sen sijaan Kampparit jauhoi vahvasti ja  toisessa päässä kolisi kahdesti torniolaispuolustuksen torkahdellessa. Ensin 24. peliminuutin kohdalla kaksi Kampparipelaajaa hiipi LRK-puolustukselta karkuun Juuso Tervosen pitkän avauksen jälkeen, ja Kalle Lempinen sai leikitellä pallon päivän parhaana palkitun maalivahti Pasi Hiekkasen ohitse. Puolestaan Mustien parhaana palkittu Kalle oli 38. minuutin kohdalla rakentamassa myös toista Kamppariosumaa; huikea syöttö ahtaaseen väliin Eetu Karhusen lapaan, ja Edu vei pallo maaliin saakka.

Mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni, sen selvemmin huomattavasti keveämpijalkainen vierasjoukkue hallitsi peliä.

Toisen jakson alkuun LRK tuli terävästi Kamppareiden hieman katsellessa, Antti Ekman päästettiin kaventamaan läheltä tilanteeksi 1-2.

Santeri Laitinen oli puolestaan hetkeä myöhemmin terävänä hyökkäyspäässä ja Kampparit oli kahden maalin johdossa. Kalle Lempinen ohjasi 54. minuutin kohdalla rebound´in sisään ja tilanne oli 1-4 Kamppareille.

Kun peliä oli pelattu 68 minuuttia, sai LRK rankkarin. Kovalyöntinen Harri Hiukka ei pilkulta erehtynyt – Tornio tuli taas kahden maalin päähän.

Ilahduttavasti tänään paluun Kampparimiehistöön pitkän sairastelun jälkeen tehnyt ”Kapu” Huotelin ajoi 75. minuutin kohdalla oikealta päätyrajalle ja löysi maalin edustalta Santeri Laitisen, joka viimeisteli päivän toisen osumansa, tilanne 2-5, Eetu Karhunen viimeisteli minuuttia myöhemmin päivän toisensa, tilanne 2-6, ja Iisakki Kaivola vasemman puolen kulmalyönnistä 2-7:ään. Ottelun lopullisesti ratkettua rakenteli Kampparit vielä päätösvihellystä odotellessaan pari hienoa maalia ”Ässä” Laitisen  viimeisteltyä hattutempunsa ja ”Edu” Karhusen tehtyä päivän toisensa .

Ottelu ja sen selvä voitto Kamppareille lopulta numeroin 2-9. LRK:lle tappio tiesi viimeisen pudotuspelipaikan karkaamista Botnialle tai OLS:lle.

Kampparivalmentaja Ola Manninen oli tyytyväinen päivän peliin;

”Hyvä esitys meiltä. Pallotempo oli hyvä ja peli oli hyvin hallinnassa. Pojat pysyivät hyvin ehjinä ja hyvällä mielellä siirrytään tästä Ouluun. Huomenna edessä tiukka vääntö oululaisia vastaan. Tänään päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa ja huomisellekin on luvassa ottelun ajaksi hyvää keliä, se sopii meille”

Akilleksen hävittyä viimeisen runkosarjaottelunsa Lappeenrannassa, tiesi voitto Kamppareille runkosarjan kakkospaikkaa jo ennen huomista viimeistä kierrosta, jolloin Kampparit päättää siis runkosarjan Oulussa, missä tänään hyvässä vireessä ollut, Botnian kaatanut OLS taistelee vielä tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Pudotuspelit käynnistyvät Hänskissä tulevana keskiviikkona kun Kampparit pelaa ensimmäisen puolivälieräottelunsa. Vastustaja selviää huomenna, kun välieräparivalinnat on tehty. Runkosarjan ykkönen (Veiterä) valitsee ensin vastustajansa joukkueista 5.-8., seuraavana valitsee Kampparit. Kolmantena valitsee JPS ja vähän yllättäenkin lopulta runkosarjan neljänneksi valahtanut Akilles saa jäljelle jäävän joukkueen puolivälierävastustajakseen.

Lapin Kansan tilannekooste ottelusta

Lapin Kansan ottelutallenne

Teksti: Lauri Tikanoja