Kamppareille maukas voitto ensimmäisessä välieräottelussa

22.02.2017 | Bandyliiga
  1. Välieräottelu Kampparit – Veiterä 7-5 (2-4)
    Kampparit ja Veiterä aloittivat välieräsarjansa tänään Mikkelin Hänskissä.

Ottelu käynnistyi myötätuulessa ensimmäisen jakson purjehtineen Veiterän väkevällä näytöksellä. Veiterä oli paremmin valmiina ja aloitti maalinteon jo 4. peliminuutilla Veiterän parhaana palkitun Aleksi Seppäsen toimesta ja heti perään sama mies oli asialla ja Veiterä kahden maalin johdossa ennen kuin peli ehti kunnolla alkaa.

Veiterä vyörytti vahvasti ja Kamppareiden liike oli hiukan hakusessa. Ennen 10 minuutin täyttymistä illan ehdottomiin hahmoihin kuulunut Tuomas Liukkonen purjehti läpi Veiterän ja kavensi pelin 1-2:een. Veiterä iski kuitenkin jo seuraavasta hyökkäyksestään 1-3-osuman Janne Hauskan toimesta. Puolen tunnin kohdalla Janne Hauska vapautti paitsioasemassa olleen Emil Fedorovin viimeistelemään jo 1-4 maalin.

Hetki ennen taukoa viimeisteli  illan paras pelaaja, Kalle Lempinen äärimmäisen tärkeän illan ensimmäisen maalinsa Alpo Kaartisen syötöstä ja näin tauolle mentiin vieraiden johtaessa numeroin 2-4.

Toisella jaksolla käsikirjoitus muuttui. Kampparit pääsi paremmin peliin mukaan ja Veiterän intensiteetti jostakin syystä laski tuntuvasti. Ensimmäisellä jaksolla tuomarilinja oli sallinut lähes mitä vaan ja peli oli karata lapasesta. Toisella jaksolla pilli soi helpommin ja tuomariston linja kiristyi.

Kampparit uskoi omaan tekemiseensä ja piti Veiterää paremmin päänsä kylmänä. Tuomas Liukkonen kavensi numerot 3-4:ään kulmasta 52. minuutin kohdalla ja parisenkymmentä minuuttia myöhemmin Kalle purjehti läpi Veiteräpuolustuksen ja riemastutti n. 700-päistä yleisöä laukomalla Mustat tasoihin 4-4. Sama mies iski Kampparit ensimmäisen kerran 5-4 johtoon kun pelikello näytti 78 minuuttia. Veiterän toiveet kohosivat vielä kerran kun Hauskan veljeksistä nuorin, Valtteri toi vieraat 5-5 tasanumeroihin.

Aikalisästä määrätyllä lisäajalla Kalle Lempinen kuritti vielä kerran Veiteräpuolustusta ja iski illan neljännen maalinsa jolla Kampparit vei ensimmäisen välierän nimiinsä. Hetki ennen loppuvihellystä ottelussa hurjan määrän töitä tehnyt, moneen otteeseen rumasti hakattu koukittu Luho Liukkonen viimeisteli kulmalyönnillä Kamppareiden 7-5 voittonumerot.

Kamppareiden päävalmentaja Anteo Levänen oli tyytyväinen avausvoittoon.

”Ei oltu alussa jostakin syystä ihan valmiita ja Veiterä oli myötätuuleen pelatessaan hyvä. Uskottiin kuitenkin omaan tekemiseen ja päästiin peliin mukaan. Hieno voitto tänään, mutta välieräsarja on vasta alussa. Lauantaina jatketaan Lappeenrannassa ja tottakai, lähdetään hakemaan toista voittoa”.

Otteluisäntä Suur-Savon Osuupankin raati palkitsi siis joukkueidensa parhaina vierasjoukkueesta varsinkin ensimmäisellä jaksolla loistaneen Aleksi Seppäsen ja Kamppareista neljällä hienolla maalillaan Veiterän upottaneen Kalle Lempisen.

Ottelusarja jatkuu tulevana lauantaina Lappeenrannan Kisapuistossa kello 17.00 käynnistyvällä 2. välieräottelulla. Kolmas vääntö pelataan Hänskissä ensi viikon keskiviikkona 1.3. kello 18.30.

Antero Leväsen ja Lauri Segermanin tunnelmat pelin jälkeen

-LT-