Kamppareille kotivoitto HIFK:sta

26.11.2016 | Bandyliiga

Kampparit – HIFK 7-4 (4-3)

Kampparit sai lauantaina vastaan IFK:n kauden toisessa kotiottelussaan.

Yllättävän hyvissä sääolosuhteissa pelattu kamppailu käynnistyi kotijoukkueen viedessä selvästi peliä. Nuoretmiehet Iisakki Kaivola (7min.) ja Kalle Lempinen (11.min) veivät Mustat nopeasti kahden maalin johtoon, mutta IFK pääsi peliin mukaan onnistuttuaan kahdesti erikoistilanteissa. Aku Ojanen rankkarista ja Jari Hyttinen kaukovaparista.

Kamppareiden peli oli tasoituksen jälkeen sekavaa ja se sortui helppoihin virheisiin. Joel Juvonen vei 27. peliminuutilla vieraat jo 2-3 johtoon, mutta Kampparikapteeni Kimmo Huotelin täräytti ilmasta komean 3-3 tasoituksen pian tuon perään. Ensimmäisen jakson loppu oli taas Kamppareilta parempi ja Kalle Lempinen viimeisteli muutama minuutti ennen taukovihellystä komeasti kulmalyönnistä 4-3-taukojohdon.

Toiselle jaksolle Kampparit lähti vahvasti vieden jälleen peliä. Juho Liukkosen 54. peliminuutilla tekemä huikea 5-3 maali oli huikea taidonnäyte Liukkoselta, Lipi kiersi koko IFK-puolustuksen ja tälläsi vastustamattomasti pallon verkkoon. Maali antoi Kamppareille ratkaista peli, mutta lukuisista hyvistä paikoista ei saatu sisään – paljolti huikean pelin pelanneen nuoren IFK-maalivahdin ansiosta. Lipi pääsi koittamaan lisäosumaa pilkultakin, mutta senkin ensimmäisen liigapelinsä pelannut Jaakko Kilpiö pelasti patjallaan.

IFK sai luotua painetta ja mainion pelin pelannut Kampparikasvatti Aku Ojanen toi punanutut jo maalin päähän (5-4), mutta lopusssa Mustien kantti kesti ja Lipi Liukkonen ja ensimmäisen Bandyliigamaalinsa viimeistellyt Artem Shekhovtsov viimeistelivät loppuhetkillä loppunumeroiksi 7-4.

Kampparivalmentaja Antero Levänen oli tyytyväinen pisteisiin ja näki omiensa esityksessä paljon hyvää.

-Meillä oli taas todella hyviä jaksoja pelissä. Silloin kun saamme oman pelin kulkemaan, siellä tapahtuu paljon sellaista, mikä miellyttää silmää. Mutta kovasti uudistunut nippumme balanssia ei vielä kestä koko aikaa, meillä oli tänäänkin hyviä tosi hyviä jaksoja pelissä, mutta ei osattu tappaa peliä ajoissa, kun siihen oli hyviä paikkoja. Peli ei ole vielä valmista, mutta hyviä elementtejä on paljon.

Kampparimaalissa oli tänään pelivuorossa Eetu Sviili ja hän venyi muutamiin tärkeisiin pelastuksiin ja saipa syöttöpisteen ensimmäisen jakson 2-0 maaliinkin.

Otteluisäntä PRV-asennus Oy:n raati palkitsi joukkueidensa parhaina nuoren IFK-vahdin Jaakko Kilpiön ja kokeneen Kamppalilibero Alpo Kaartisen.

Muita valopilkkuja Kampparijoukkueessa olivat pirteästi pelanneet Kalle Lempinen ja Iisakki Kaivola, sekä jälleen kahden maalinsa lisäksi hurjan määrän töitä tehnyt Juho ”Lipi” Liukkonen. Artem Shekhovtsov alkaa kotiutumaan joukkueeseen hyvin ja osoitti päivän pelissä, että hänen edesottamuksistaan saadaan taatusti nauttia kauden mittaan paljon.

Yleisöä oli Hänskissä tänään reilut 400.

Kampparit matkaa ensi keskiviikkona 30.11. Jyväskylään JPS:n vieraaksi ja pelaa seuraavan kotiottelunsa Hänskissä Itsenäisyyspäivänä 6.12. jolloin vieraaksi saapuu hallitseva Suomenmestari Botnia Helsingistä.

Lauri Tikanoja