Kamppareiden sopimustilanne hyvällä mallilla

16.04.2019 | Bandyliiga

Mustien sopimustilanne näyttää hyvältä

Mikkelin Kamppareilla on allekirjoitettuna kymmenen pelaajasopimusta. Sen lisäksi monen muunkin pelaajan sopimusta ollaan näillä näkymin jatkamassa.

Valmennus pysyy tutuissa käsissä Antero Leväsen ja Olli Mannisen jatkaessa joukkueen valmennuskaksikkona.

”Mietin kyllä jonkin verran omaa jatkoani. Hommaa vastaan ei toki ole mitään, mutta ainahan näissä hommissa on kyse lähinnä  ajankäytöstä” Pelillisesti hän miettii joukkueen menneen eteenpäin, mutta lähinnä välieräsarjan huonot hetket jättivät jotain hampaankoloon; ”Vaikka tuloksellisesti oltiin vähän huonompia kuin edellisellä kaudella, pelattiin kuitenkin parempaa jääpalloa. Vuosi sitten oltiin tärkeissä paikoissa pikkuisen terävämpiä. Nyt kun ei siihen pystytty, maksoi se meille maksimaalisen tuloksen”

Myös joukkueen muu johto- ja huoltoryhmä jatkaa entisellään

”Vähintään puolet joukkueesta on nyt kasassa ja useampi pelaaja, joiden kanssa ei ole vielä tehty sopimuksia, on melko varmalla pohjalla jatkamassa meillä. Jos rinki kestää näin hyvin kasassa miltä nyt näyttää, meillä ei ole ihmeemmin tarvetta ulkopuolisille rekrytoinneille.

Ainoa varma lopettaja on Henrik Honkanen, joka on ilmoittanut päättävänsä pääsarjauransa. Lämpimät kiitokset ”Henexille” monista hienoista hetkistä! .

Molemmat maalivahdit Jere Korhonen ja Juuso Tervonen ovat jatkamassa, Tervosella on tosin sopimuksessaan pykälä, joka mahdollistaisi siirron ulkomaille. Kenttäpelaajaista sopimuksen ovat allekirjoittaneen Ville Hämäläinen, Vili Korhonen, Santeri Laitinen, Esko Liukkonen, Sami Mikkola, Severi Noponen, Mikko Pulkkinen ja Ville Särkkä.

Eetu Karhusen, Joni Maarasen, Iisakki Kaivolan ja Jari Purovirran kanssa on käynnissä hyvähenkiset jatkoneuvottelut ja oukkueen ikinuori kapteeni Kimmo Huotelin on hänkin jatkamassa huikeaa uraansa jos terveys sen salliin. Kauden mittaan upeasti Mustien peliin mukaan päässyt venäläinen Ilya Sokolov saatetaan nähdä Mustassa paidassa myös ensi kaudella, ”Ovet ovat Ilyalle auki”, keskustelemme hänen kanssaan lisää toukokuun alussa.

Kalle Lempistä kosiskellaan Ruotsin kentille

Ainoa suurempi kysymysmerkki on Bandyliigan runkosarjan pistepörssin voittanut ja upean kauden muutenkin pelannut Kalle Lempinen. Ruotsissa pariin otteeseen näytillä käynyttä Kallea on kysetty pelaamaan Ruotsiin. Sopimukseen asti Kalle ei ole vielä ruotsalaisten kanssa päässyt.

” Jos Kalle lähtee, silloin kyllä tarvitsemme yhden hyökkääjän tai hyökkäävän keskikenttämiehen”, miettii Levänen.

Tuo korvaaja voisi hyvinolla Artem Shekhovtsov. Kotiseurassan Vodnikissa lainasopimuksella olevan venäläishyökkääjän sopimus Kamppareiden kanssa on voimassa ja tahto palata Kampparipaitaan on vahva. Henkilökohtaisten syiden takia tällä hetkellä kotikaupungissaan asustelevan ”Artun” tilanne on kuitenkin vielä avoin. Ratkaisua jouduttanee odottamaan kesän ylitse.

Omista junioreista edustusjoukkueen rinkiin ovat nousemassa Ville Hokkanen, Karo Liimatainen, Aki Manninen, Esu Rytkönen sekä Topi Saukkonen. Heistä Manninen, Rytkönen ja Saukkonen ottivat jo kuluneella kaudella tuntumaa liigavauhtiin. Kamppareiden nuorista lupauksista Eetu Pulkkinen puolestaan aloittaa syksyllä opiskelut Ruotsissa Edsbyn´iin jääpallolukiossa ja hänellä on edessään kausi ”Bynin” nuorten joukkueessa.

Kampparinelikko aloitti Puolustusvoimien Urheilukoulun

Nuorista pelaajista Jere Korhonen, Ville Hämäläinen, Ville Särkkä ja Severi Noponen aloittivat viime maanantaina varusmiespalveluksensa Urheilukoulussa, Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa. Kerta on ensimmäinen Kampparien pelaajille ja harvinainen tapaus muutoinkin. Aikaisemmin jääpalloilijoista vain Botnian Määtän veljekset ovat palvelleet Urheilukoulussa, jonne yksittäisiä joukkuelajien pelaajia ei kelpuuteta.

”Upea mahdollisuus pojille. Jo kouluun pääsy on pojilta hyvä suoritus, pääsykoe on vaativa ja näyttöjen pitää olla vahvat”, kertoo Levänen.”On paljon mahdollista, että tästä rakentuu meille tosi hyvä juttu. Pojilla on loistava mahdollisuus kehittyä jääpalloilijoina, kun tilanne käytetään oikein hyväksi”, uskoo Antero. Tiiviimmin pelaajat ovat kiinni palveluksessa kevään ja alkukesän. ”Se ei isommin haittaa meidän treenejä. Kauden aikana ja jo ennen sitä, pääsevät pojat hyvin tulemaan harjoituksiin, peleihin ja vaikkapa Ruotsin leirille. Ruotsin leiritysten ajankohtaa voimme säätää tarvittaessa Urheilukoulun ohjelman mukaan.

Bandyliiga käynnistyy perinteisesti marraskuun puolessa välissä.

Antero Leväselle tuleva kausi on jo 16. perättäinen kausi Kamppareiden edustusjoukkueen päävalmentajana.

Joukkueen sopimustilanteesta kerrotaan lisää heti kun aihetta ilmenee!

Teksti: Lauri Tikanoja, kuva: Kontrastia/Pihla Liukkonen

Lähteet: Antero Levänen ja Länsi-Savo / Jukka Laitinen