Juho ”Lipi” Liukkonen IFK Vänersborgin paitaan

11.04.2017 | Bandyliiga

Kamppareiden ja Suomen A-maajoukkueen avainpelaajiin kuuluva Juho ”Lipi” Liukkonen pelaa kaksi  seuraavaa kautta Ruotsin pääsarjan IFK Vänersborg:ssa. Lipi ja Vänersborg ovat solmineet kaksivuotisen sopimuksen.

mestarit

Lipi #20 vuoden 2015 mestaruuskuvassa keskellä

Aiemmin (2009-14) viisi kautta Ruotsin Bollnäsin paidassa pelannut Lipi on saanut ruotsalaisseuralta sopimustarjouksen jota ei voinut olla hyväksymättä.

”Kolme vuotta sitten kotiin ja Kamppareihin palatessa oli jo mielessä, että vielä olisi tahtoa päästä ulkomaan  kentille pelaamaan. Onhan sitä  joka vuosi ollut jonkinlaisia kyselyjä, mutta nyt tarjoutui kokonaisuutena niin hyvä paketti, että mahdollisuuteen on tartuttava.

Kun avopuoliso Jenni lähtee mukaan ja loistava työnantajani Etelä-Savon Liikunta (EsLi) suhtautui myötämielisesti tilaisuuteen, niin päätöksen tekeminen oli aika helppoa. Toivottavasti yhteistyö EsLi:n kanssa jatkuu jollakin tapaa kun taas palailen Mikkeliin!”

vänersborg arena

Etelä-Ruotsin Vänern-järven rannalla sijaitseva Vänersborg on n. 22.000 asukkaan viihtyisä pikkukaupunki, jossa olosuhteet jääpallolle ovat huippuluokkaa; kymmenisen vuotta sitten valmistunut lähes 300 miljoonaa kruunua maksanut jääpallohalli Arena Vänersborg tarjoaa ihanteelliset olosuhteet sinipaitaiselle Vänersborg IFK:lle, joka sijoittui päättyneellä kaudella runkosarjan kuudenneksi mutta putosi leikistä puolivälierissä.

Lipin kotiutumista uuteem ympäristöön helpottaa joukkueessa pelaava hyvä kaveri ja pitkäaikainen pelikaveri Bollnäs’issä ja maajoukkueessa, Mikko ”Luki” Lukkarila. Valmentajaksi seuraan on vastikään palkattu varkautelaislähtöinen Ari ”Arska” Holopainen. Viime kaudella venäläispelaajiin (mm. Sergey Lomanov jr.) satsannut ruotsalaisseura näyttää panostavan tulevalla kaudella suomalaiseen osaamiseen.

Nyt 33-vuotias Lipi on jääpalloilijana parhaassa iässään, ja ehtinee tuottamaan vielä paljon hienoja hetkiä mikkeliläiselle jääpallollekin, jahka jälleen palailee kotijäälle!

Kamppareiden ja koko suomalaisen jääpalloväen puolesta toivotamme Lipille ja Jennille mukavaa ja antoisaa reissua – ja tietysti Lipille ja Vänersborgille finaalipaikkaa, josko kolmannella kerralla vihdoin tärppäisi – Lipillähän on Bollnäsin riveistä jo kaksi hopeaa…

-LT-