JPS katkaisi Kampparien voittoputken

JPS – Kampparit 9-5 (4-1)

JPS oli terävämpi perjantai-illan Bandyliigakamppailussa Viitaniemessä. Bandyliigassa alkoi MM-kisatauko.

JPS oli tänään selvästi valmiimpi vääntöön, jossa jaettiin tärkeät pisteet ajatellen lopullisia runkosarjasijoituksia. Terävän viimeistelyn ja vähän onnenkin avustuksella hienosti pelannut JPS karkasi johtoon, joka piti loppuun asti.

JPS oli ensimmäisellä jaksolla selvästi paremmin valmiina peliin ja karkasi nopeasti 2-0 johtoon ottelun 2. (Nevalainen) ja 9. (Rintala) peliminuutilla maaleilla. Kalle Lempinen kavensi heti perään kulmasta 2-1:een, mutta hyvistä paikoista huolimatta tasoihin ei päästy ja JiPSi puolestaan osui paikoissaan ja vajaan puolen tunnin kohdalla taululla oli jo 4-1 lukemat (Nevalainen ja Hämäläinen). Ensimmäisen jakson viimeinen vartti mentiin ilman lisäosumia.

Toisen jakson Kampparit aloitti vajaalla ja JPS jatkoi tehokkaana karaten Tuhkasen ja Tammilehdon (2) maaleilla jo 7-1 johtoon jakson ensimmäisellä kymmenminuuttisella.

Rumat luvut tulostaululla ei lannistaneet Kamppareiden yritystä ja noin tunnin pelin jälkeen Kampparit teki vajaassa kolmessa minuutissa kolme kavennusmaalia Santeri Laitisen (Esko Liukkonen), Esko Liukkosen (Artem Shekhovtsov) ja Kimmo Huotelinin (Esko Liukkonen) toimesta ja jyväskyläläisen vaihtopenkki huitoi 7-4 tilanteessa erotuomarilta aikalisän.

Kampparit pystyi edelleen luomaan paikkoja, mutta lisäosumia ei saatu ja JiPSin Tatu Ässämäen 81. minuutilla lyömä 8-4 osuma ratkaisi viimeistään pelin punaiselle. Kamppareiden illan tehomies en,  Ese Liukkosen (Artem Shekhovtsov) 8-5 osuma pelin loppuminuuteilla oli enää kosmetiikkaa. Loppunumerot 9-5 iski Nico Nevalainen kruunaten samalla hienon hattutemppunsa.

Kampparivalmentaja Antero Levänen myönsi jyväskyläläisten paremmuuden.

”Ei vaan oltu tänään jostakin syystä valmiita taistelemaan voitosta ja vastustaja puolestaan oli tosi hyvä ja murhaavan tehokas. Ei ole mitään syitä selitellä, tänään hävittiin paremmalle.”

Kamppareille jäi pelistä mietittävää ja paljon parannettavaa, mutta edessä oleva pariviikkoinen harjoitusjakso tulee hyvään väliin. Kampparit pääsee hiomaan peliään kuntoon näillä näkymin hyvissä sääolosuhteissa, sillä ainakin tulevalle viikolle on luvassa mainiota bandy-keliä.

Kampparit päättää runkosarjan kotiotteluilla Narukerää la 10.2. klo 17.00 ja su 11.2. klo 13.00 Akillesta vastaan.

Peleissä ratkaistaan runkosarjasijoituksia sekä asetelmat pudotuspeleihin!

Teksti: Lauri Tikanoja