Jatkosarjan ykköspaikka karkasi tasapelin vuoksi

Kärkijoukkueet Kampparit ja Narukerä väänsivät pistejaon Hänskissä.

 

Kampparit ei aivan saavuttanut tavoitettaan eli Bandyliigan ylemmän jatkosarjan voittoa.

Kampparit päätyi jatkosarjan kakkoseksi, sillä lauantaina sarjan viimeisestä ottelusta Porin Narukerää vastaan ei saaliiksi jäänyt kuin yksi tasapelipiste.

Ottelu päättyi tasan 3-3 (1-0).

 

-No onhan tämä tasapeli pettymys, sillä ei voitettu sarjaa, tuumi Kamppari-kapteeni Kimmo Huotelin ottelun jälkeen.

-Mutta ei kuitenkaan synkistellä liikaa. Kotona ei olla tällä kaudella hävitty kertaakaan. Nyt on viikko aikaa harjoitella ja valmistautua jatko-otteluihin.

Kamppari-ryhmää tasapeli jäi kaivelemaan, sillä käsissä oli ottelun voittokin. Kampparit oli kahden maalin johdossa vielä toisen jakson puolivälissä.

Ensijaksolla Severi Noponen tarjoili Santeri Laitiselle paikan (1-0). Tilanne syntyi Rasmus Kettusen esityöstä.

Toisella jaksolla nähtiin hienoista jääpallohistoriaa, kun Kampparien toisen maalin rakensivat isä ja poika Huotelin. Kippari Huotelin valmisteli ja syötti ja vielä juniori-ikäinen Simo Huotelin tinttasi häkin.

 

Simo Huotelin teki Kampparien toisen maalin isä-Huotelinin syötöstä

 

Ottelu oli hyvää jääpalloviihdettä ja Kampparit piti peliä hallussaan. Tyly vaihe ottelussa osui kuitenkin 60. minuutin tienoille, kun Narukerä teki kolme maalia kymmenessä minuutissa.

-Oli se musta kymmenminuuttinen, huokasi päävalmentaja Olli Manninen ottelun jälkeen.

Manninen ei eritellyt sen enempää vaikeaa jaksoa, mutta sanoi, että puolustuksessa sattui herpaantumista. Huotelin oli samaa mieltä.

-Tuossa hetkessä liike jotenkin loppui ja puolustus oli liian avonaista. Ehkä sitä alettiin jo varmistella voittoa.

Kampparit järjesti kuitenkin todella näyttävän loppukirin. Manninen antoi kehut joukkueelle lopun väännöstä ja pallollisesta pelaamisesta.

Puristus toi tekopaikkoja, joista Karo Liimatainen rutisti ruuhkasta tasoitusmaalin. Syötön tarjoili Aki Manninen.

Kampparien parhaana palkittiin nuori maalivahti Lasse Korhonen, joka pelasi taas kerran hyvän ottelun. Korhonen esitti muutaman tyylikkään kopin ja esti Poria karkaamasta.

 

Kampparien maalilla Lasse Korhonen pelasi jälleen hyvän ottelun. Korhonen piti torjunnoilla numerot kurissa Porin kovimman painostuksen aikana.

 

Mannista tasapeli sapetti siksikin, että Narukerän toinen maali syntyi rankkarista, jonka tuomitsemista kotijoukkue protestoi voimakkaasti.

Mikkeliläiskatsomoon tilanne näytti siltä, että Porin hyökkääjä ryntäsi omia aikojaan päin puolustusta ja kaatui, ja kun kaatuu tarpeeksi näyttävästi, tuomio tulee hyökkääjän eduksi.

Ottelun jälkeen Manninen tivasi tuomaristolta rankkariperusteita ja tuumi, että ottelun lopputulokseen oli tuomariratkaisulla iso rooli.

Tilanne, josta tuomaristo määräsi jupinaa aiheuttaneen rankkarin

 

Porin valmentaja Tuomas Erkkilä oli lauantaina tyytyväinen, sillä tasapelipiste riitti Porille ylemmän jatkosarjan ykköspaikkaan. Harvoin näkee, että tasapeliä tuuletetaan kentällä vihellyksen jälkeen.

-Numerot osoittavat, että ottelu oli kovaa vääntöä. Tosin aika odotettu ottelu. Siihen olen tyytyväinen, että nousimme kahden maalin takaa eikä hyydytty.

Kampparit aloittaa välierät 22. helmikuuta kotikentällä

Kun ylempi jatkosarjan päättyi lauantain otteluihin, Kampparit asettui toiseksi ja 28 pisteeseen. Pisteen edellä on Narukerä.

Lappeenrannan Veiterä voitti lauantaina Jyväskylän Seudun Palloseuran JPS:n, joten Veiterä on jatkosarjan kolmas ja JPS neljäs.

Porin Narukerä ja Kampparit menevät suoraan välieriin, joten kummallakin on edessä nyt puolentoista viikon tauko. Välierät alkavat keskiviikkona 22. helmikuuta. Jatkoon tarvitaan kolme voittoa eli välierät ratkotaan systeemillä paras viidestä.

Kampparit pelaa ensimmäisen välieräottelunsa kotona. Vastaan tulee voittaja otteluparista Veiterä-WP 35.

Porin Narukerä saa vastaansa voittajan otteluparista JPS-Akilles.

Manninen ei vielä lauantaina spekuloinut vastustajan nimellä.

Porin valmentaja Erkkilä tuumi lyhyesti, että vaikka Akillesta ei kannata aliarvioida, heidän vastustajansa on todennäköisesti JPS.

 

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuvat: Jukka Laitinen