Jatkosarja-avaus toi murskavoiton

Kamppari-valmentaja Manninen: ”Meiltä ehkä kauden parasta peliä”.

Mylläkkää jyväskyläläisten maalilla riitti tänään

 

Kampparit aloitti Bandyliigan ylemmän jatkosarjan murskaamalla Jyväskylän Seudun Palloseuran lauantaina Mikkelissä kotikentällä Hänskissä.

JPS ei pysynyt oikein mitenkään Kamppari-ryhmän tahdissa. Kamppareilta sen sijaan onnistui melkein kaikki. Ottelu päättyi kotijoukkueelle maalein 10-2 (4-1).

-Ottelu oli meiltä kauden parhaimpia pelejä, ellei peräti paras, kiteytti päävalmentaja Olli Manninen.

JPS:n valmentaja Topi Rytkönen tiivisti ottelun jälkeen oman joukkueensa esityksen selkein sanoin:

-Me suoraan sanoen paskoimme housuumme, koko porukalla. Ensi jaksolla vielä meillä oli paikkoja, mutta toisella jaksolla kentällä ei ollut kuin yksi joukkue, tuumi Rytkönen.

Kamppari-ryhmä on viime otteluissa hieman ruotinut omaa tekemistään ja tuskaillut esimerkiksi maalinteon kanssa, mutta kun kauden tärkeimmät ottelut ovat edessä, otteet vain paranevat.

Lauantaina kolme maalia iskenyt Rasmus Kettunen tiivisti tunnelmat.

-Otteluissa alkaa olla pudotuspelifiilinkiä. Peleihin lataudutaan paremmin ja jokainen tekee parhaansa.

-Joukkue oli terävänä. Alkuun tuli muutama onnistuminen. Toisella jaksolla meillä oli focus oikeissa asioissa ja JPS:ltä taisi loppua usko. Kun meille tuli monelle onnistumisia, tuli myös itseluottamusta.

Manninen kehui ennen muuta sitä, että joukkue teki kentällä sen, mitä ennakkoon suunniteltiinkin.

-Olimme valmistautuneet hyvin ja kaikki meni pelisuunnitelman mukaan.  Puolustuspeli oli järkevää, nippu oli tiivis ja paikat käytettiin.

Rasmus Kettunen oli tehokkaana lauantaina. Tuloksena kolme maalia. Hattutempun teki myös Santeri Laitinen.

Kampparit otti salama-alun. Puolitoista minuuttia riitti 1-0-johtoon, kun ensimmäisestä hyökkäyksestä syntynyt kulmuri upposi. Maalin löi Valtteri Hauska.

 

Hetkeä myöhemmin Kettunen vei soolon loppuun saakka. Kettusen vapautti Kampparien parhaana lauantaina palkittu Tuomas Liukkonen, joka koko ottelun oli kotijoukkueen pelin takuumiehenä.

Tuomas Liukkonen pelasi hienon pelin ja viimeisteli yhden osuman

 

JPS kuitenkin heräili ensijakson edetessä. JPS-luotsi Topi Rytkönen lupasi ennakkoon, että joukkue käyttää luisteluvoimaansa. Se tehosikin sen verran, että JPS sai jauhettua muutaman maalipaikan ja kavennuksen 26. minuutilla.

Kampparit oli hetken telineissä, mutta Kettusen toinen maali, Janne Hauskan syötöstä, ja Santeri Laitisen tekemä Kampparien neljäs, Kettusen syötöstä, tulivat oikeaan hetkeen.

Näihin maaleihin katosi JPS:n luistelu. Kun vielä ensijaksolla JPS pystyi peliin, toisella jaksolla ottelu oli täysin Kampparien hallussa.

 

Laitisen 4-1-osumaa juhlimassa Simo Huotelin, Laitinen ja Janne Hauska

 

Ottelun linjan vahvisti toisen jakson alun 5-1-kulmurimaali, tekijänä Topi Saukkonen.

Toisen jakson osumat olivat kuin maalintekoharjoitusta. Parhaimmillaan Kampparit iski kaksi maalin minuutin sisään.

Maalit tekivät Aapo Pulkkinen (6-1), Laitinen (7-1), Kettunen (8-1, kulma), Liukkonen (9-1) ja Laitinen (10-1). Koko ottelussa Kettunen ja Laitinen tekivät hattutempun kumpikin.

Jos Kampparien kenttäpelaajat onnistuivat lauantaina, maalivahti Lasse Korhonen hoiti tonttinsa jälleen kerran erinomaisesti. Korhonen poimi ja torjui patjoilla JPS:n laukaukset tehokkaasti.

 

Kampparit nousi voitolla ylemmän jatkosarjan kärkeen.

Jatkosarjassa lasketaan runkosarjan pisteet mukaan. Kamppareilla on nyt pinnoja 27 ja toisena olevalla Porin Narukerällä 26. Kärkipaikoista täytyy pitää kiinni, sillä ylemmän jatkosarjan kaksi parasta menee suoraan välieriin.

Kampparit pelaa jatkosarjan seuraavan ottelun keskiviikkona Lappeenrannassa Veiterää vastaan. Sarjan kolmas ottelu on kotona 11. helmikuuta, vastustajana Porin Narukerä.

Manninen tuumii, että muuta ei mietitä kuin seuraavaa ottelua.

-JPS:ltä otimme kaksi pistettä ja nousimme taas piikkipaikalle. Keskiviikkona on taas kaksi pistettä jaossa. Eipä vielä spekuloida jatkoasetelmilla, sanoo Manninen.

Rasmus Kettunen on kokenut pelaaja, mutta ei lähde erittelemään sitä, kumpi on jatkossa vaikeampi vastustaja, Veiterä vai Narukerä.

-Ne ovat erilaisia joukkueita ja molempia vastaan on pelattu kovia otteluita. Kumpaakin vastaan täytyy onnistua, tuumii Kettunen.

 

 

Otteluisäntä FFH – Finn Finanz Holding, palkitsi joukkueidensa parhaina pelaajina Joni Vuopion (JPS) ja Tuomas Liukkosen. Palkinnot jakoi Viljo Hatakka.

 

Seuraava kotiottelu Kampparit – Narukerä Hänskissä ensi lauantaina 11.2. kello 16.00 – Tule kannustamaan Kampparit voittoon!

 

Teksti. Kampparit/tiedotus, kuvat: Jukka Laitinen ja Lauri Tikanoja