Jatkosarja-avauksesta tappio Porvoossa

 

Akilles-Kampparit  9-3  (3-2)

 

Jäähysoppa sotki Kampparien pelin Porvoossa

 

Kampparien toisen jakson jäähyt käänsivät mikkeliläisten ylemmän jatkosarjan ensimmäisen ottelun vierastappioksi.

Numerot eivät olleet erityisen siistit, sillä Porvoon Akilles kuittasi Bandyliigan sarjapisteet lumisateen haittaamassa ottelussa 9-3 (3-2) lauantaina Porvoossa.

Jäähyily rassasi toisella jaksolla mikkeliläisiä niin, että joukkue ei enää päässyt peliin kiinni.  Akilles puolestaan teki ylivoiman aikana riittävät maalit.

Kampparien päävalmentaja Olli Manniselle jäähyistä jäi paha maku.

-En syytä pelaajia jäähyistä. Toki niistä osa oli ansaittujakin, mutta koko jakson pelin sekoitti tuomarien toiminta, sanoo Manninen.

Soppa syntyi, kun Kamppareille tuomittiin kymppi rikkeestä, jota Mannisen mukaan ei olisi pitänyt edes tuomita.

Tuomarikolmikko ei tahtonut saada selkoa siitä, kuka mahdollisen virheen teki, ja penkille haettiin vaihtoaitiosta Aapo Pulkkinen, joka ei takuuvarmasti ollut rikkeen tekijä.

Tuomarit sekoilivat ja kun Akilleksen puolelta manipuloitiin varsin vahvasti tilannetta, lopputulos oli se, että Kampparit joutui silmätikuksi.

-Sen jälkeen saimme mitä ihmeellisimpiä jäähyjä. Pojat eivät enää tienneet, mitä kentällä sai tehdä ja mitä ei, arvosteli Manninen.

 

Ensi jaksolla peli pysyi koossa

 

Kampparit pysyi pelissä täysin mukana ensin jakson ja kaventeli tasaisesti Akilleksen johtoja, mutta toisen jakson puolivälin jäähyvaihe oli synkkä hetki.

Jäähyily alkoi 51. minuutilla. Kampparit keräsi neljä jäähyä nippuun niin, että pahimmillaan penkillä istui kolme mikkeliläistä.

Kun kentällä oli tilaa, Akilles ei jättänyt sitä käyttämättä. Porvoolaiset tekivät vajaaseen kymmeneen minuuttiin kolme maalia ja repivät johdon 7-2-tilanteeksi.

Kampparien kavennus 77. minuutilla, tekijänä Karo Liimatainen, toi aikalisän jälkeen lohtua, mutta ei riittänyt. Kun asetelma alkoi käydä selväksi, Akilles niittasi vielä kaksi lisäosumaa, toisen jo lisäajalla.

 

Porvoossa lauantain ottelu alkoi vartin myöhässä lumisateen takia.

Lumi haittasi koko ensi jakson, ja peli oli molemmin puolin pitkien pallojen roiskimista. Tauolla lumisade hellitti, ja puhdas kenttä tuntui auttavansa enemmän Akilleksen pelitempoa kuin Kamppareita.

Akilleksen Sadakov ja ex-mikkeliläiset Kasperi Hirvonen ja Iisakki Kaivola olivat Kamppareille vaikeita pideltäviä.

Kampparit oli varautunut puolustavaan peliotteeseen. Valtteri Hauska johti alakerran peliä ja siivosi varsinkin ensijaksolla Akilleksen pitkät pallot.

Kamppari-hyökkäykset lähtivät pääasiassa Kimmo Huotelinilta. Akilles ehti ensi jaksolla kahden maalin johtoon ennen kuin Janne Hauska sai Huotelinin syötöstä maalipaikan keskellä porvoolaisten puolustusta.

Akilles teki vielä kolmannen maalin, mutta juuri ennen taukoa porvoolaiset unohtivat Santeri Laitisen vapaaksi.

 

Eetu Sviili hoiti tonttinsa

 

Tappionumerot Porvoossa olivat varsin selvät, mutta Kampparien maalilla Eetu Sviili hoiti oman osuutensa. Sviili palkittiin Kampparien parhaana

 

Taukotilanne 3-2 enteili hyvää Kamppareille, mutta Akilles vahvisti johtoaan heti toisen jakson ensi minuutilla.

-Ensimmäisellä jaksolla oli huonot olot. Vartti pystyttiin pelaamaan jäätä pitkin, mutta sitten peli meni pitkien heittämiseksi. Vaikka alku oli meiltä vähän pehmeä, ensi jakso oli tasaista, tuumi Manninen.

Kavennusmaali juuri ennen taukoa oli plussaa Kamppareille, mutta toisen jakson alun Akilles-maali oli takaisku, ja runsaat viisi minuuttia myöhemmin alkoi Kampparien jäähyputki.

Osa jäähyistä oli puolivahinkoja. Oikeastaan vain Topi Saukkosen kymppi oli taktinen, sillä hän katkaisi rikkeellään Akilleksen läpiajon.

-Toisella jaksolla kärsimme tuomaritoiminnasta enemmän kuin Akilles. Emme päässeet peliin kiinni, eikä päästy pelaamaan omaa peliämme, analysoi Manninen.

Karo Liimataisen kavennus 77. minuutilla siisti hieman numeroita, mutta pisteiden jääminen Porvooseen oli siinä vaiheessa jo selvä asia.

Roiseista numeroista huolimatta Kampparien parasta lauantaina esitti maalilla pelannut Eetu Sviili.

Sviili oli ajoittain tykityksessä ja kun Kampparien puolustus ei ollut ihan hereillä, eteen torjutut pallot näkyivät porvoolaisten tulostaululla.

 

Kova ottelu edessä koti-Hänskissä

 

Kampparit jatkaa ylemmän jatkosarjan otteluitaan tulevana keskiviikkona.

Porvoon ottelun jälkeen pelit eivät ainakaan helpotu, sillä Mikkeliin Hänskiin tulee vieraaksi Lappeenrannan Veiterä.

-Porvoon ottelu nollataan ja aletaan tarkastella kotiottelua. Toivottavasti keliolot ovat paremmat, sanoo Manninen.

Arki-illan ottelu alkaa Hänskissä klo 18.30. Koronarajoitusten helpottuessa tällä kertaa myös yleisö saa seurata ottelua.

 

Kampparit – Veiterä, Hänskissä keskiviikkona 9.2. klo 18.30 – TERVETULOA!

Liput ennakkoon: www.nettilippu.fi