eroakiireesta.fi OTTELURAPORTTI Kampparit pronssiotteluun

 

Veiterä-Kampparit 11-6 (5-3)

 

 

Veiterä kuittasi kolmannenkin välierän

Kampparien takaa-ajo ei riittänyt, vaan Veiterä vei Bandyliigan kolmannessa välieräottelussa finaalipaikan keskiviikkona Lappeenrannassa.

Veiterä voitti iltaottelun varsinaisen maalintekokilpailun 11-6 (5-3).

-Harmittaa totta kai tappio. Kuusi tehtyä maalia oli hieno asia, mutta liikaa tuli omiin, sanoo päävalmentaja Olli Manninen.

Suurista numeroista huolimatta Kampparit oli koko ajan pelissä mukana, mutta niukasti lähes koko ajan takaa-ajajan asemassa.

Numerot eivät kerro koko ottelusta. Isoihin lukuihin ottelu päättyi toisen jakson lopun maalitehtailussa, kun Kampparit lähti aikalisän jälkeen kuittaamaan Veiterän johtoa.

Puolustuksen nostaminen ja hyökkäysvoittoinen ote antoi paikkoja myös Veiterälle, joka onnistui maalinteossa mikkeliläisiä paremmin.

Tulos merkitsee sitä, että Kampparit pelaa pronssiottelussa ja Veiterä finaalissa.

 

Tuomitsematta jäänyt kulmuri päästi Veiterän karkaamaan

Kamppareilla oli vielä tilaisuutensa ennen Veiterän kahdeksatta maalia toisen jakson 16. minuutilla.

Manninen arvostelee tuomarityöskentelyä. Kamppari-pelaajat odottivat kulmurituomiota. Tuomaristo ei tuominnut kulmaa, vaan peli jatkui, mikä johti Veiterän läpiajomaaliin.

-Siinä vaiheessa meillä oli tunne, että saadaan Veiterä kiinni. Vieraiden kahdeksas maali oli ottelun kulminaatio, tuumi Manninen.

Tappoista huolimatta Manninen antoi kehut omilleen.

-Hieno taistelupeli tämä oli pojilta. Paljon tapahtui hyviä asioita pallollisessa pelissä. Moneen kertaan olimme maalin päässä, mutta kaveri vain pääsi karkaamaan.

 

Avoin hyökkäyspeli toi maaleja

Veiterä lähti välieriin ja myös kolmanteen otteluun ennakkosuosikkina, mutta ei mitenkään mestaroinut joukkueiden kolmatta kohtaamista.

Muuten ottelu noudatti tuttua kaavaa. Veiterä pyrki pitämään vauhtia ja Kampparit puolestaan puolusti ja satsasi vastahyökkäyksiin.

Muuten ottelussa lätkittiin maaleja puolin ja toisin. Veiterä ehti ensijaksolla kahden maalin johtoon ennen Tomi Hauskan kavennusta. Syötön tarjoili Aki Manninen.

Veiterä lisäsi johtoa ja Kampparit kavensi 3-2-tilanteeksi, kun Tomi Hauska vapautti todella hienolla pystyavauksella Karo Liimataisen maalintekoon. Maali oli kuin jääpallon oppikirjasta syöttöineen ja Liimataisen huippuviimeistelyineen.

Seuraavaan pariin minuuttiin molemmat maalasivat. Ensin Veiterä teki 4-2 rankkarista, joka tuomittiin mailaanlyönnistä.

Heti perään Kimmo Huotelin poimi pallon Veiterän alakerran sekoilusta ja kavensi. Taukonumeroiksi 5-3 Veiterän Tuomas Liukkosen kaukaa tullut laukaus yllätti Lasse Korhosen.

Viisi minuuttia, neljä maalia

Jos viime lauantaina Hänninkentällä oli niukkamaalinen peli, nyt tehtiin maaleja.

Parhaimmillaan molemmat joukkueet maalasivat kahdesti viiden minuutin sisään.

Kampparit pääsi heti toisen jakson alussa maalin päähän Janne Hauskan osumalla.

Veiterä lisäsi johtoaan, mutta Janne Hauska iski heti perään Kampparien viidennen. Kaksi minuuttia myöhemmin Veiterä maalasi kulmurista ja pian uudelleen läpiajolla.

Olli Manninen otti jakson 34. minuutilla aikalisän, mutta pelin käynnistyttyä Veiterä teki yhdeksännen maalinsa.

Pari minuuttia myöhemmin Veiterän kymmenes maali toi ratkaisun makua, vaikka Topi Saukkonen vielä kavensi kulmurista. Loppu oli enää pelailua ja vihellyksen odottamista.

 

Janne Hauska oli Veiterälle vaikea pideltävä. Kaksi maalia toisen jakson alussa pitivät mustat vielä mukana kamppailussa voitosta.

Pronssiottelu vieraskentällä

Kamppareille keskiviikon tulos tietää pronssiottelua, sillä välieräsarja meni nyt poikki.

Pronssiottelun vastustaja on ratkaisematta, sillä Porvoon Akilles ja Porin Narukerä eivät ole vielä päättäneet välieräsarjaansa.

Joka tapauksessa Kamppareiden on pelattava pronssista vieraskentällä. Ottelupäivä on 11. maaliskuuta.

Manninen totesi medialle Lappeenrannassa, että vaikka finaaliottelu oli tavoitteena, myös pronssi kiinnostaa. Sitä ennen vedetään hieman henkeä.

-Ensin huilataan viikonloppu ja sitten mennään jäälle harjoituksiin valmistautumaan pronssiotteluun. Katsotaan mihin päin Suomea ajellaan, tuumi Manninen.

 

Pronssiottelusta ja joukkueen kuulumisista kerrotaan lähiaikoina!

 

Teksti: Kampparit/tiedotus kuvat: Jukka Laitinen