ENNAKKO: Kampparit aloittaa Bandyliigan uuden vuoden kotiottelulla sunnuntaina

Alkukausi ei tuonut paljon pisteitä, mutta ”ei ollut katastrofi”

Kampparien edustusjoukkueella on takanaan Bandyliigan kova syksy, jossa nuorta joukkuetta on koeteltu. Tunnelma on kuitenkin hyvä.

-Pisteitä toki olisi voinut olla enemmän, sen myönnän, mutta toisaalta sarjan neljä loppupään joukkuetta ei pisteissä ole kaukana toisistaan, sanoo päävalmentaja Olli Manninen.

Kamppareilla on syyskauden saalina yksi voitto ja yksi tasapeli, yhteensä kolme pistettä. Edellä ovat OLS, HIFK ja Botnia.

-Olemme toki jumbo nyt, mutta ei alkukausi ole mitenkään katastrofi ollut. Olemme taistelleet voitoista ihan tosissaan. Uskoin siihen kauden alkaessa ja kyllä se vielä onnistuukin.

Talven pääsarjakautta Kamppareilla sävytti alusta saakka kaikkiaan 16 viime kauden edustusjoukkueen pelaajan lähteminen.

-Tiedossa oli, että uutta aloitetaan rakentaa. Muutos oli valtava, ja joukkue on nyt nuori.

Joukkueen taktiikka rakennettiin tiiviin puolustuksen ja vastahyökkäysten pohjalle. Mannisen mukaan noin se toimikin. Aivan ohipelejä ei ollut kuin kaksi, Akilles ja Veiterä.

-Kehitystä on tapahtunut. Puolustuksen tiiviyttä painotettiin. Vaihtelua on ollut, mutta kun se toimii, voitosta on pelattu.

Manninen sanoo, että pelaajissa on ollut monia onnistujia. Esille hän nostaa Karo Liimataisen ja Simo Huotelinin, joilla on iso rooli pallollisessa pelissä. Touko Tähtisen saaminen loukkaantumisen jälkeen takaisin rinkiin on iso asia.

 

Karo Liimatainen on noussut isoon rooliin nuoressa joukkueessa

Usean vierasottelun Kampparit pelaa vaihteeksi kotona. Loppiaisviikonvaihteen sunnuntaiksi Hänskiin saapuu Lappeenrannan Veiterä.

Veiterä pöllytti Kamppareita tapaninpäivänä Lappeenrannassa, kun mikkeliläisryhmä kaatui heikkoon ensi jaksoon. Nyt mahdollisuuksia on: Veiterä pelaa lauantaina Suomen cupin finaalin Lappeenrannassa ja tulee sunnuntaiksi Mikkeliin.

-Siinä on meillä iskun paikka. Veiterä on kyllä vahva joukkue, se on nähty, tuumii Manninen.

Ulkoilmaurheilua on viikon ajan rassannut pakkanen. Sunnuntaiksi on luvattu parinkymmenen asteen pakkasta.

-Treenejä on nyt viikolla päästy tekemään, mutta kun pakkasta on tuollaiset 25 astetta, ei kummoisia harjoituksia voi pitää. Täytyy varoja jo paleltumia ja muutenkin pyrkiä pitämään porukka terveenä, sanoo Manninen.

Edustusjoukkueen valmistautumista sarjaotteluun vaikuttaa sekin, että osa pelaajista pelaa oman ikäkautensa ottelut ennen sunnuntaita. Nuoret pelasivat torstaina Porvoossa ja U18 pelaa lauantaina.

Nuorten pelaajien omien sarjojen ottelut ovat tuloksellisia kohtaamisia ja eduksi joukkuefiilingille.  Mannisen mukaan asetelma on silti toinenkin puolensa.

-Hyvä, että nuorilla on omia pelejään ja edustusjoukkueen pelejä, mutta tilanne vaatii säätämistä siinä, ketä peluutetaan ja miten. Sitä se on ollut koko kauden, sanoo Manninen.

Kampparit-Veiterä Hänskissä sunnuntaina 7. tammikuuta.

Ottelu alkaa klo 13.00 

 

Tervetuloa!

 

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuvat: Jukka Laitinen