ENNAKKO: Bandyliigan finaali Narukerä-Kampparit Porissa lauantaina

Kampparit 2022/23

Kamppari-valmentaja Olli Manninen lähtee Bandyliigan finaaliotteluun luottamalla omaan joukkueeseensa.

Takana on kova välierävaihe, jonka aikana joukkue kasvoi voittamaan.

-Välieräsarja vahvisti meitä. Joukkueella on tosi hyvä buusti ja se uskoo itseensä, sanoo Manninen.

Finaalivastustaja Porin Narukerä on ollut sarjan ennakkosuosikkeja. Päättyvällä Bandyliigan kaudella joukkueet pelasivat kahdesti tasan ja kerran Kampparit voitti, kotiottelussa Hänskissä.

-Kyse on nyt yksittäisestä pelistä. Lopputulos on pienestä kiinni. Se joukkue, joka pelaa ilman virheitä, on lähellä voittoa, sanoo Manninen.

 

Narukerällä on kotikenttäetu

 

Manninen ja Narukerän valmentaja Tuomas Erkkilä kommentoivat lauantain finaaliottelua torstaina Jääpalloliiton mediatilaisuudessa.

Porissa on kova jääpallopöhinä ja luvassa näkyvä jääpallotapahtuma. Finaaliotteluun odotetaan lähellä 3000 katsojaa.

Pori on ollut kaksi kautta pronssijoukkue. Kamppareilla puolestaan on kalavelkoja maksettavanaan.

-Olimme viime kaudella Porissa pronssiottelussa. Nyt on revanssi edessä, sanoo Manninen.

Erkkilä ennakoi, että ottelusta tulee kova vääntö. Porilaisilla on paremman sarjasijoituksen vuoksi kotikenttäetu. Erkkilä spekuloi tätä etua varovaisesti.

-Kauden aikana onnistuimme välttämään ylimääräisä ottelumatkoja. Kotietua olen pohtinut. Kun peliympäristö on tuttu, pelaajat hahmottavat tilanteet paremmin. Luulen kuitenkin, että yksittäisessä pelissä kotikenttäetu tasoittuu.

Manninen sanoo suoraan, että ottelu Porissa on Kerälle etu pitkän matkaetäisyyden vuoksi.

-Kauemmas emme voisi matkustaa tässä sarjassa. Toki olisimme halunneet ottelun Mikkeliin ja Hänskiin. Kerällä oli kuitenkin ylemmässä jatkosarjassa parempi loppurutistus.

Kampparit tasoittaa matkan painetta järjestämällä reissun niin, että rasitus jää mahdollisimman pieneksi. Joukkue majoittuu edellisyöksi matkan varrelle lähelle länsirannikkoa ja siirtyy Poriin sopivasti ennen ottelua.

 

Puolustusvoittoista pelitaktiikkaa

 

Valmentajat analysoivat tulevaa ottelua ja joukkueittensa tekemistä etukäteen varsin niukasti torstaina.

Molemmat joukkueet tuntevat toisensa varsin hyvin.

-Narukerä on muuttunut vain vähän vuodessa. Se on etu heille, mutta toisaalta eipä tule vastaan mitään yllätyksiä, tuumii Manninen.

Samaa mieltä molemmat ovat siitä, että virheitä pitää välttää ja että pelin on oltava kaikin puolin tarkkaa.

-Kumpikin joukkue kuuluu niihin, jotka ovat runkosarjassa päästäneet vähiten maaleja. Keskinäiset ottelut ovat olleet maalin pelejä, sanoo Manninen.

Molemmat joukkueet tunnetaan varsin puolustusvoittoisesta pelitaktiikasta. Manninen tietää, että Kerä puolustaa syvällä ryhmittymällä, mikä vaatii järkevää hyökkäyspeliä.

-Meidän pelimme on muuttunut välierävaiheessa. Hyökkäysvoimaa on lisätty, sanoo Manninen.

Joukkueet saavat kentälle ykkösnippunsa. Erkkilä laskee, että myös erikoistilanteet ovat ratkaisevia. Samaa mieltä on Manninen.

-Molemmat joukkueet ovat erikoistilanteissa vahvoja.

 

”En tykkää veikkailuista, mutta Poriin mennään voittamaan”

 

Bandyväen huomio on kiinnittynyt myös siihen, että Kamppari-ikoni Kimmo Huotelin lopettelee aktiivipelaajanuransa tähän kauteen.

 

Kamppari-ryhmän kapteeni Kimmo Huotelin pelaa lauantaina viimeisen Bandyliigan ottelunsa. Huotelin on ollut valmentaja Olli Mannisen luottomiehiä

 

Lauantaina on Huotelinilla siis edessä viimeinen Bandyliigan ottelunsa. Hän vahvisti asian omassa päivityksessään kuluvalla viikolla

Jääpalloliiton mediatilaisuudessa tiedusteltiin Manniselta, vaikuttaako Huotelinin lopettamispäätös tulevaan finaaliotteluun.

-Kimmo on hieno pelaaja ja hieno ihminen. Totta kai asetelma antaa tiettyä buustia, mutta ei sitä nyt mietitä sen enempää, eikä vaikuta valmistautumiseen tähän otteluun.

Valmentajilta kysyttiin torstaina myös veikkausta finaalin lopputuloksesta.

-Yleensä veikkaukseni menevät metsään. Hävisimme Mikkelissä 5-2, joten jospa tulos olisi nyt samoin numeroin meille, sanoi Erkkilä.

-En tykkää veikkailuista. Ottelu on maalin peli: uskon ja toivon, että voittaja olemme me, sanoi Manninen.

-Lähdemme siitä, että Poriin mennään voittamaan, sanoi Manninen.

 

Fanit kannustamassa Kampparit mestaruuteen

 

Mikkelistä lähtee lauantaina Poriin yksi Kampparien fanibussi ja paljon kannattajia omilla ajoneuvoillaan. Seuran arvion mukaan Kampparien värejä tunnustaa lauantaina Porin katsomossa noin sata kannattajaa. Mikkeliläisten katsomo on Kamppareiden vaihtoaition läheisyydessä.

 

Bandyliigan loppuottelu Narukerä-Kampparit Porissa 11. maaliskuuta alkaen klo 19.30.

Ottelu nähdään suorana Ylen Areenassa klo 19.30 alkaen ja tallenteena Ylen TV2:ssa klo 20.30 alkaen.

 

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuvat Jukka Laitinen, Lauri Tikanoja