Bandyliiga jatkuu keskiviikkona vierasottelulla Varkaudessa – Kampparien Veiterä-vierasottelu pelataan sittenkin

03.01.2023 | Bandyliiga, Etusivu

Kiistaa herättänyt Veiterän ja Kampparien Lappeenrannan ottelu pelataan sittenkin, vaikka ottelu ehdittiin jo kertaalleen tuomita Veiterän luovutukseksi ja Kampparien voitoksi.

 

Jääpalloliitto tiedotti tiistaina tiedotteella, että vuoden lopulla 30. joulukuuta otteluohjelmassa ollut Veiterän ja Kampparien ottelu siirtyy ja pelataan.

Liitto pyörsi siten viime perjantaisen oman päätöksensä, jonka mukaan ottelu piti pelata perjantaina ohjelman mukaan. Kampparit oli Lappeenrannassa paikalla, mutta Veiterä ei, joten tuomariston päätös oli, että Veiterä luovutti ottelun.

Uutta ottelupäivää ei ole vielä sovittu. Liittohallituksen päätöksen mukaan Veiterän ja Kampparien tulee keskenään sopia uudesta otteluajankohdasta.

Esityksen uudesta ottelupäivästä tekee Veiterä, koska kyse on sen kotiottelusta. Veiterä on tehnyt ehdotuksen muutamasta otteluajankohdasta, mutta Kampparit ei ole vielä ottanut kantaa asiaan.

 

Kamppareissa syntynyttä tilannetta ja uutta ajankohtaa selvittää seuran johto. Enempää seura ei asiaa kommentoi.

 

Kiista Veiterän ja Kampparien ottelusta syntyi, kun Veiterä halusi siirtää 30. joulukuuta olevan ottelun. Perusteluna oli pelaajien sairaustapaukset.

Kampparit katsoi, että sarjaohjelma kaiken kaikkiaan on tiukka ja että uutta ottelupäivää ei saada mahtumaan kalenteriin.

Jääpalloliiton kilpailuvaliokunta päätti ottelun siirtämisestä, mutta liiton hallitus päätti, että ottelua ei siirretä. Hallitus käsitteli maanantaina 2. tammikuuta asian uudelleen ja perui päätöksensä.

 

Liiton tiedotteen mukaan liiton puheenjohtaja Antti Parviainen sanoo, että kilpailuvaliokunnan siirtopäätös jää siten voimaan.

Parviainen selitti tiedotteessa syntynyttä tilannetta juridiikan tuntemuksen puutteilla. Hänen mukaansa liittohallitus ei voinut puuttua kilpailuvaliokunnan päätökseen.

Siirretty ottelu pelataan ennen runkosarjan päättymistä eli tammikuun kuluessa.

 

Bandyliiga jatkuu keskiviikkona vierasottelulla Varkaudessa

 

Kampparit jatkaa Bandyliigaa keskiviikkona matkustamalla Varkauteen WP-35:n vieraaksi.

Päävalmentaja Olli Manninen odottaa ottelusta tiukkaa vääntöä.

-WP on aina ollut kova kotonaan. Edessä on pieni kenttä ja taisteleva kotijoukkue, joten meidänkin pitää suoriutua hyvin, sanoo Manninen.

Joukkueiden keskinäisen Mikkelin kohtaamisen joulukuun puolivälissä Hänskissä Kampparit voitti selkeästi 12-1. Manninen tuumii, että tuon ottelun tulosta ei kannata katsoa liikaa.

-Ensimmäistä jaksoa voi arvioida, mutta toisella WP sitten lopahti.

Vierasotteluun Manninen saa liikkeelle vakioryhmän.

-Hyvä nippu lähtee liikkeelle. Me lähdemme voittamaan niin kuin jokaista Bandyliigan ottelua, sanoo Manninen.

 

Ottelu alkaa Varkaudessa Kämärillä klo 19.00.

 

Teksti: Kampparit/tiedotus, kuvat: Jukka Laitinen