Akilles vei runkosarjan päätösottelun. Akilles valitsi Narukerän, Kampparit OLS:n

12.02.2017 | Bandyliiga

Kampparit – Akilles 3-4 (0-3)

Kamppareiden ja Akilleksen välinen runkosarjan päätösottelu pelattiin Hänskissä mainioissa olosuhteissa noin 450-päisen yleisön läsnäollessa.

Ottelun tuloksella ei ollut vaikutusta loppusijoituksiin ja tämä panoksen puute heijastui pelistä. Kampparit lähti peliin ilman vielä flunssaansa parantelevaa Kimmo Huotelinia ja MM-kisareissulla lievän rasitusvamman alaraajaansa saanut Juho Liukkonen lepäsi joukkueen lääkintäryhmän määräyksestä.

Ensimmäisellä jaksolla Kamppareillakin oli paikkansa, mutta Akilles rankaisi kolmesti kun Kampparipuolustus ei saanut purettua omalta alueelta palloa pois.

Taukotilanne oli 0-3 vieraiden hyväksi.

Toisella jaksolla Kampparit tuli vahvemmin pelin mukaan, ja varsinkin vahvan ottelun pelanneet Arttu Shekhovtsov ja Tuomas Liukkonen loivat hyviä tekopaikkoja. Jakson 6.minuutilla kavensi Iisakki Kaivola numerot 1-3:een. Akilles kasvatti kuitenkin johtonsa 1-4:ään hetki tämän jälkeen. Jakson loppu mentiin Kampparien luodessa enemmän tekopaikkoja ja Mustien parhaana palkittu Artem Shekhovtsov onnistui kahdesti maalinteossa tuoden kotijoukueen maalin päähän.

Enempää osumia ei nähty, ja jokseenkin varovaisesti pelattu päätöskamppailu päättyi Akilleksen 3-4 voittonumeroihin.

Ehkä päivän jännittävimmät hetket koettiin pian pelin jälkeen, kun runkosarjan ykkönen (Akilles) ja kakkonen suorittivat valintansa puolivälierävastustajikseen. Akilles päätti ottaa vastaansa Narukerä (Pori) ja Kamppareiden valinta oli Oulun Luistinseura. Muut puolivälieräparit ovat Veiterä – Botnia ja JPS – WP 35. Narukerä pudotti päätöskierroksen selvällä voitollaan Helsingin IFK:n pudotuspelien ulkopuolelle. Se on toistaiseksi ehkäpä bandykauden suurin yllätys.

Puolivälierät käynnistyvät Porvoossa, Mikkelissä, Jyväskylässä ja Helsingissä keskiviikoiltana 15.2. ja sarjat jatkuvat Porissa, Oulussa, Varkaudessa ja Lappeenrannassa perjantai-iltana 17.2.

Tervetuloa keskiviikkona klo 18.30 Hänskiin kannustamaan Kampparit pudotuspelien aloitusvoittoon!

Antero Leväsen (Kampparit) ja Tomi Gröhnin (Akilles) tuoreet kommentit valinnoista

Lauri Tikanoja