Akilles vei ensimmäisen välieräottelun selvästi

26.02.2020 | Bandyliiga

eroakiireesta.fi RAPORTTI

Bandyliigan 1. Välieräottelu Akilles-Kampparit 6-1 (4-0), Porvoon Pallokenttä

 

Kamppareiden ja Akilleksen välinen välieräsarja käynnistyi hienoissa olosuhteissa Porvoossa. Yleisöä avausväännössä oli 716.

Kamppari-joukkueen lähtöä illan otteluun hankaloitti joukkueen kapteenin, Kimmo Huotelinin sairastuminen. Flunssa piti Kapun sivussa tänään, mutta toivottavasti Kimmo palailee paikalleen jo lauantain otteluun.

AKILLES OLI AVAUKSESSA ODOTETUN VAHVA

Huimassa iskussa tänään ollut runkosarjavoittaja Akilles aloitti terävästi halliten pelin alkua selvästi. Denis Sadakov vei isännät Matti Vainion syötöstä johtoon jo 5. minuutin pelin jälkeen. Vain viisi minuuttia avausmaalista Andreas Flinck vei Akilleksen jo 2-0 johtoon ja Kampparivalmennus otti aikalisän.

Aikalisällä ei keksitty lääkkeitä Akilleksen pysäyttämiseen ja 18. peliminuutilla Rolf Larsson vei vihreäpaitaiset isännät runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi jo kolmen maalin karkumatkalle. Puolen tunnin kohdalla Juuso Johansson viimeisteli isäntien neljännen maalin, taululle numerot 4-0.

Jakson viimeinen vartti pelattiin maaleitta ja tauolle mentiin noissa Akilleksen 4-0 johtonumeroissa.

Toisella puoliajalla peli tasaantui jonkin verran, mutta Kampparit sai  reilun tunnin pelin jälkeen kaksi peräkkäistä jäähyä ja Akilles rankaisi: ensin Andreas Flinckin rankkarin Juuso Tervonen vielä komeasti torjui, mutta pian sen jälkeen nuori Akseli Laakkonen teki illan viidennen maalin vahvan ottelun pelanneen V-V Angerian esityöstä.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Juuso Johansson teki numeroiksi jo 6-0

Mustien Esko Liukkonen osui 88. peliminuutilla Ilia Sokolovin syöttämästä kulmalyönnistä viimeistellen samalla ottelun loppunumerot 6-1.

Kampparivalmentaja Olli Manninen myönsi porvoolaisten paremmuuden.

– Kyllä Akilles oli tänään hyvä, me ei oltu. Ekalla jaksolla oltiin selkeästi perässä vähän joka rintamalla, myös fyysisyydessä. Toisella pystyttiin peliä napsu parantamaan, mutta sitten jäähyiltiin ja menetettiin hyvä ote. Annettiin vastustajalle vielä pari maalia lisää eteen ja peli oli selvä. Toinen jakso oli kuitekin meiltä parempi ja osoitti, että muutamia asioita parantamalla ja hyvällä onnistumisella voidaan olla hyvin pelissä mukana. Tämä oli vain yksi ottelu tässä sarjassa ja lauantaina on uusi peli, siihen lähdetään ilman muuta taistelemaan!

TAISTELU JATKUU LAUANTAINA

Ensimmäinen ”tikki” näin Akillekselle, mutta taistelu jatkuu lauantaina Hänskissä, alkaen klo 14.00. Finaalipaikkaan vaaditaan 3 voittoa, joten kaikki on vielä mahdollista – Tervetuloa kannustamaan Kampparit voittoon!

Illan toisessa välieräavauksessa Veiterä murskasi kotonaan JPS:n tylyin numeroin 12-1

Teksti: Lauri Tikanoja, kuvat Mari Ukkonen ja Keijo Heikkinen

Ennakot ja raportit tarjoaa: