Akilles terävämpi Hänskin lumipyryssä

Kampparit – Akilles 4-6 (2-4)

Kampparit ja Akilles kohtasivat tiistai-iltana Mikkelin lumisateessa.

Ottelun alkaessa kenttä oli jo valmiiksi luminen, ja lisää tuli koko ajan. Akilles aloitti vahvasti kotijoukkueen ”jäädessä telineisiin”. V-V Angeria rankaisi seisovaa Kampparikenttää jo pelin ensimmäisellä peliminuutilla vieden vieraat 0-1 johtoon.

Kampparit pääsi kuitenkin pian peliin mukaan ja paremmin pallolle. Viiden minuutin kohdalla uinahti puolestaan porvoolaispuolustus ja Esko Liukkonen toi Santeri Laitisen syötöstä Mustat 1-1 tasoihin. Kampparit siirtyi 23. peliminuutilla taitavan Kalle Lempisen maalilla 2-1 johtoon ja johto kesti lähes jakson loppuun, mutta jakson loppuminuuteilla nousi Akilleksen Sami Laakkonen isoon rooliin, kun Akilles maalasi kolme kertaa (Sami Laakkonen 2 ja Ville-Veikko Angeria) kolmen minuutin sisällä, kahdesti pitkän pallon jälkeen ja kerran kulmasta.

Tauolle mentiin näin porvoolaisten johtaessa 2-4.

Toisella jaksolla lumisade jatkui, ja pallon pelaaminen jäässä oli edelleen vaikeaa.  Esko Liukkonen kavensi vapaalyönnistä 52. peliminuutilla tilanteeksi 3-4. Tunnin kohdalla Akseli Laakkonen rankaisi Kampparipuolustuksen virheestä vieden omansa 3-5 johtoon. Kampparit kavensi vielä Iisakki Kaivolan osuessa kulmasta 67. peliminuutilla, mutta Akilles kesti loppuun asti. Loppuminuuteilla Akilleksen huikea kulmakikka johti Andreas Flinckin viimeistelemään hienoon 4-6- voittomaaliin.

Valmentajat totesivat pelin jälkeen Akilleksen olleen hiukan terävämpi haastavissa olosuhteissa.

Antti Parviainen kiitteli arvokkaita pisteitä. ”Olosuhteissa jotka tänään vallitsivat pelaaminen on vaikeaa ja silloin pienet asiat ovat ratkaisevia. Onneksi saatiin tarvittavat maalit ja hyvä voitto Kamppareista. Molemmat vei otteluparissa yhden pelin, eli tasaista on”.

Antero Levänen tuumi oman joukkueensa pelanneen 85 minuuttia hyvin. ”Muutama huono jakso ja nukahdus ratkaisivat pelin. Ensimmäisen jakson lopulla mielestäni 3-1 oli lähempänä Akilles-tasoitusta, kunnes tuli se kolmen minuutin nukahdus, ja vieras nousikin kahden maalin johtoon. Lopullisesti kaaduttiin tänään jäähyihin. Toki tänään oli paljon hyvääkin meidän pelissä ja ilman omia virheitä tulos oli voinut olla toinen”

Kampparit matkaa viikonloppuna runkosarjan päättäviin pohjoisen peleihin ja pelaa lauantaina Torniossa ja sunnuntaina Oulussa.

Pudotuspelit käynnistyvät Mikkelissä ensi viikon keskiviikkona 13.2. kello 18.30 jolloin käynnistyvät puolivälierät. Puolivälieräparit selviävät sunnuntain pelien jälkeen.

Otteluisäntä Länsi-Savo palkitsi illan parhaina pelaajina Esko Liukkosen (Kampparit) ja kokeneen Sami Laakkosen (Akilles).

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuvat: Sari Laanterä