Kamppareille komeat pisteet Helsingistä

HIFK – Kampparit 3-5 (3-3)

Kampparit taisteli tärkeät sarjapisteet Helsingistä. IFK kaatui tänään keskinkertaisella peliesityksellä.

Kampparit kohtasi sunnuntaina viime peleissä hyvään vireeseen päässeen HIFK:n Kallion kentällä Helsingissä.

Mustien onnistumiset sattuivat lähinnä pelin ensimmäiselle ja viimeiselle varsille.  Kokonaisuudessaan peli oli hiukan sekavaa.

Ensimmäinen vartti oli mainio, Kampparit karkasi salama-alullaan jo kolmen maalin johtoon Iisakki Kaivolan, Artem Shekhovtsovin ja Santeri Laitisen maaleilla.

Ensimmäisen vartin jälkeen loput jakson maaleista kolisi Mustien päätyyn Joni Vuopion,  Jossa Erosen ja Stefan Okhalovin toimesta ja taukonumerot olivat 3-3.

Toista jaksoa mentiin tasaisissa merkeissä, molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Kampparit taisteli kuitenkin mainiosti ja ratkaisi tärkeän voiton kahdella viimeisen vartin maalilla, Kimmo Huotelinin syötettyä Arttu Shekhovtsovin viimeistelemään 3-4 osuman ja Kalle Lempisen tehtyä loppunumerot 3-5 jälleen vahvan pelin pelanneen Kassu Hirvosen syötöstä.

IFK taisteli loppuun saakka, mutta ei onnistunut kavennuksessa edes lisäajalla rankkaripilkulta.

Tärkeät pinnat Kamppareille, joka parantelee peli peliltä asemiaan ajatellen lopullisia runkosarjasijoituksia.

Kampparit kohtaa ensi perjantaina JPS:n Viitaniemessä ja pelaa kaksi viimeistä sarjakierrosta MM-kisatauon jälkeen kotonaan 10.2. ja 11.2., kun Mikkeliin saapuvat Narukerä ja Akilles.

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuva: Jyrki Jokinen

P15 joukkueet jättivät OLS:n pisteittä Hänskissä

20.01.2018 | Juniorit

Lauantaina 20.1. pelattiin kaksi P15 SM-runkosarjan ottelua lumisateisessa Hänskissä, kun OLS oli matkannut Oulusta Kampparien vieraaksi. Ensin OLS otti mittaa Kampparit P15 mustasta, joka voitti ottelun selvin 12-0 (4-0) lukemin. Illan ottelussa Kampparit P15 valkoinen taisteli 3-0 (0-0) voiton ja lähetti oululaiset kotimatkalle pisteittä.

Alkuturnauksen voittanut itä-pohjoislohkon kärkijoukkue, Kampparit P15 musta, hallitsi otteluaan vakuuttavasti, vaikka ensimmäisellä puoliajalla omaa peliä ei saatukaan käyntiin. Vastustajan pelitempo oli hidas taitavalle kampparijoukkueelle ja se söi myös mustien pelistä liikettä, eikä syötöt kantaneet perille saakka. Kaksinkamppailuissa mustat olivat hieman pehmeitä, mutta tauolle mentiin kuitenkin 4-0 johdossa.

Tauolla valmentajat saivat joukkueen heräämään ja toisella puoliajalla kentällä nähtiin jälleen tutulta näyttävä joukkue ja tulosta syntyi. Kampparit P15 musta -joukkueen voittoputki sai jatkoa tällä kertaa lukemin 12-0.

– Tauolla puhuttiin liikkeen puuttumisesta ja syöttöjen heikkoudesta sekä kaksinkamppailuista. Näissä piti parantaa ja siinä onnistuttiin. Toisella jaksolla pelattiin yhtenäisemmin ja saatiin pari nättiä tekomaalia. Koko joukkueena nostettiin tasoa selväsi, kertoi Kampparit P15 mustan valmentaja Lasse Pulkkinen tyytyväisenä.

Kampparien maalit viimeistelivät Eemeli Hämäläinen (5), Marcus Ukkonen (3), Aapo Pulkkinen (2) sekä Leevi Attenberg (2).

P15 valkoinen otti avausvoiton SM-runkosarjassa

Kampparien nuorempi P15-joukkue eli pääasiassa vuonna 2004 syntyneistä pelaajista koostuva Kampparit P15 valkoinen pelaa ensimmäistä kauttaan P15 SM-sarjassa. Helsingissä joulukuun alussa käydyssä alkuturnauksessa etelälohkon joukkueita vastaan tuli kolmen tappion lisäksi voitto sekä tasapeli ja lopputuloksissa taakse jäi kolme joukkuetta, mutta SM-runkosarjassa voittoja oltiin vielä odotettu. Tilanteeseen tuli kuitenkin lauantaina muutos.

Otteluviikolla P15 valkoisen valmentajat olivat käyneet keskustelun jokaisen pelaajan kanssa ja se tuntui herättäneen joukkueen. Kentällä nähtiin ihan eri asenteella taisteleva joukkue kuin aiemmissa otteluissa. Maalit olivat kuitenkin tiukassa. Mikkeliläiset hallitsivat ottelua jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta maaleja ei saatu aikaiseksi. Oululaisten maalivahti pelasi hyvin ja teki heille tärkeitä torjuntoja. Yritystä ei kuitenkaan Kamppareilta puuttunut.

– Pelaajat olivat aktiivisia ja halusivat päästä palloon kiinni. Huomattava parannus edelliseen peliin. Asenne on parantunut paljon. Viimeksi oltiin vielä katsojina eikä haluttu mennä vastustajaan kiinni ja pelata. Nyt selvästi haluttiin pelata ja otettiin vastuuta omasta paikasta, kiitteli Kampparit P15 valkoinen -joukkueen valmentaja Aki Väisänen ottelun jälkeen.

Toisella puoliajalla Kampparien maalitilikin saatiin auki ja peli hieman vapautui. Ilman vaihtopelaajia matkassa olleen OLS:n luistinkin alkoi painamaan lumen peittämällä jäällä ja OLS:n maalin edustalla nähtiin mustapaitoja jään pinnassa useampaan kertaan, mikä kertoi myös siitä, että Kampparit pelasi rohkeasti ja pelasi loppuun asti. Tämä toi myös tulosta ja ansaittu SM-runkosarjan avausvoitto kotiyleisön edessä tuli lukemin 3-0.

Kampparien maalit viimeistelivät Vili Varis, Jaakko Järvinen ja Perttu Jokinen.

Lisätietoja:

Teksti ja kuvat: Mari Ukkonen

P17 haki voiton Kisapuistosta

19.01.2018 | Juniorit

Kampparit P17 haki pisteet perjantai-iltana Lappeenrannan Veiterältä. Ottelu oli jo kolmas tällä viikolla ja se näkyi lievänä väsymyksenä, mutta joukkueen rutiinitaso riitti voittoon. Tasaisempi materiaali ja vahva jääpallotaito ratkaisivat pisteet vierasjoukkueelle.

Tällä kertaa toisen jakso alku oli ottelun parasta aikaa, jolloin tehtiin muutama näyttävä maali hyvien syöttöjen päätteeksi. Ottelu päättyi 1 – 16 (1-9).

Nyt huilataan viikonloppu ja jatketaan ensi keskiviikkona Oulunkylässä kärkiottelussa Hifkiä vastaa.

Kampparien maalit viimeistelivät Leevi Kukkasniemi (8), Marcus Ukkonen (3), Elmeri Hämäläinen (3) ja Eetu Pulkkinen (2).

Lisätietoja:

Teksti: Jukka Pulkkinen

Kampparit selvästi parempi savolaisderbyssä

Kampparit – WP35  10-2  (5-0)

Kampparit jatkoi kotiotteluputkeaan perjantaina. Savon herruus pysyy vankasti Mikkelissä.

Hänskissä juhlittiin tänään peräti 400. pääsarjaottelunsa pelannutta Joni Maarasta. Onnittelut Jonille huikeasti suorituksesta ja upeasta urasta, jolle ei ole näköpiirissä loppua!

Sarjassa neljäntenä ollut Kampparit sai vieraakseen keltapaitaisen varkautelaisjoukkueen, joka oli viime viikolla avannut pistetilinsä Narukerän (Pori) kustannuksella.

Sääolosuhteet illan kamppailussa olivat hyvät. 4-5 astetta pakkasta ja illallekin aiemmin ennustettu lumisade lakkasi sopivasti tunti-pari ennen ottelun alkua.

Ensimmäinen jakso käynnistyi Kamppareiden selvällä hallinnalla ja lukuisia tekopaikkoja luotiin alusta lähtien. Viime pelit ilman osumia pelannut Artem Shekhovtsov karkasi kahdesti Esko Liukkosen loistavista syötöistä maalintekoon, pelin 5. ja 22. minuuteilla. Jäätävästi tänään viimeistellyt Arttu vei näin Mustat 2-0 johtoon.

Ottelu eteni Kamppareiden hallitusta peliä,  ja seuraavat maalit saatiin jakson loppupuolella Kamppareiden onnistuttua maalinteossa kolmasti; Esko Liukkonen (RL), Artem Shekhovtsov ja Kalle Lempinen veivät Kampparit jo 5-0 taukojohtoon.

Kippari Huotelinin vauhti paranee peli peliltä ja syötöt napsuvat lapaan!

Toisella jaksolla jatkettiin samaan malliin. Jakso vanheni vain kolmisen minuuttia, kun huikean pelin pelannut Ese Liukkonen vei omansa 6-0 johtoon ja Iisakki Kaivola osui heti perään tehden jo 7-0 osuman. Kimmo Huotelin syötti Arttu Shekhovtsovin tekemään jo illan neljännen maalinsa pelin 59. minuutilla.

Päivän parhaana pelaajana palkittu Arttu Shekhovtsov osui pelin loppupuolella vielä kertaalleen ja teki näin peräti 5 maalia tänään. Kalle Lempinen vielä kerran. WP maalasi loppupuolella kahdesti, ja pelin lopputulos oli 10-2, ja se kuvaa hyvin pelin tapahtumia. Otteluisäntä Suur-Savon Osuuspankin raati palkitsi Artemin lisäksi WP:n Juho Holopaisen omiensa päivän parhaana.

Joukkueiden valmentajat kommentoivat illan tapahtumia seuraavasti:

WP35:n valmentaja Tuomas Erkkilä myönsi omillaan loppuneen eväät.

– Meillä on rankka ottelupari alla, ja tänään oltiin kyllä vahvasti alakynnessä ”bensan loputtua”. Numerot kuvaavat pelin tapahtumia ja kyllä oltiin tänään aika aseettomia taitavan, luistelevan ja taktisesti hyvin pelaavan kotijoukkueen kanssa.

Kampparivalmentaja Antero Levänen näki omiensa pelin ajoittain aika sekavaa,  mutta oli tyytyväinen voittoon ja tärkeisiin sarjapisteisiin.

Kampparit matkustaa sunnuntaina Helsinkiin IFK:n vieraaksi ja ennen MM-kisataukoa se pelaa vielä ensi perjantaina Jyväskylässä Jipsiä vastaan.

Runkosarjan viimeiset pelit pelataan kotona la 10.2. (Narukerä) ja su 11.2. (Akilles) ja pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona 14.2.

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuvat: Mari Ukkonen

P17 kaatoi JPS:n Jyväskylässä

18.01.2018 | Juniorit

P17 jatkoi tiukkaa otteluruuhkaa kohtaamalla keskiviikkoiltana JPS:n Viitaniemen tekojääradalla. Sää suosi tällä kertaa ja ottelu pelattiin hienoissa talvisissa olosuhteissa -10 asteen pakkassäässä.

JPS pelasi parhaalla mahdollisella rosterilla, Mikkelin kohtaamisessa heiltä uupui kaksi avainpelaajaa. Kampparit oli liikkeellä ohuella rosterilla, koska Karo Liimatainen tuli kuumesairaaksi ja näin ollen iso lovi hyökkäyspeliin. Yhdellä vaihtopelaajalla mentiin, joka teki lisäkuormaa kaikille, mutta kaikki saivat ainakin hyvin peliaikaa.

Ottelun alku oli tunnustelua ja asetelmien hakemista. Vartin jälkeen pojat saivat vaihteen päälle ja pallo liikkui hyvin, ensimmäisen jakson viimeinen puolituntinen ajoittain kauden parasta joukkuepeliä. Tauolle mentiin 0-8 tilanteessa. Puoliajalla painotettiin, että jatketaan samalla tavalla myös toinen jakso, mutta toinen jakso meni pelailuksi ja paras terä oli poissa. Toinen puoliaika 1-2 ja loppulukemat 1-10.

Tästä on hyvä jatkaa kohti Veiteräpeliä perjantaina  Lappeenrannan Kisapuistossa.

Teksti: Jukka Pulkkinen