Kamppareille upeat pinnat Porvoosta!

Akilles – Kampparit, Porvoon Pallokenttä 3-7 (0-1)

Keskiviikkoillan liigakamppailu Porvoossa päästiin pelaamaan mainioissa, talvisissa olosuhteissa. Melko tyyni, noin 10 pakkasasteen sää loi komeat puitteet illan pelille.

Itse ottelussa luisteli Kampparit tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen hyvällä pelipäällä olleen Kalle Lempisen johdolla porvoolaiset nurin.

Ottelun ensimmäinen jakso pelattiin vielä melko tasaisesti vauhdikasta jääpalloa. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ja vahvat jaksonsa. Kampparipuolustus maalivahti Juuso Tervosen johdolla piti oman päänsä puhtaana jakson päätösvihellykseen saakka, ja kun tehokas Santeri ”Ässä” Laitinen puolestaan onnistui 36. minuutilla maalinteossa siirryttiin tauolle vieraiden 0-1-johtoasemassa.

Toisen jakson Kampparit aloitti kahden miehen vajaalla Ilya Sokolovin ja Jari Purovirran istuessa vielä jäähyllä, mutta Alpo Kaartinen syötti Santeri Laitisen viimeistelemään illan toisen osumansa jakson kolmannella peliminuutilla. Muutama minuutti myöhemmin osui Porvoon nuori paluumuuttaja Rasmus Kettunen kulmalyönnissään tuoden Akilleksen maalin päähän. Kavennuksen jälkeen Akilles painoi vahvasti, mutta sittten alkoi Kamppareiden murhaava kymmenminuuttinen, joka hiljensi (vielä tässä vaiheessa) runsaslukuisen porvoolaisyleisön; Kalle Lempinen karkasi Jari Purovirran syötöstä maalintekoon ja vei Mustat 1-3 johtoon, ja muutama minuutti myöhemmin Kalle vapautti huikealla läpisyötöllä Ässä Laitisen viimeistelemään hattutemppunsa ja 1-4-maalin. Kampparit jatkoi tehokkaana ja Iisakki Kaivola iski kolmen minuutin välein 1-5, ja 1-6-osumat.

Akilles sinnitteli, Ville-Veikko Angeria kavensi 70. peliminuutilla 2-6:een, mutta Eetu Karhunen vastasi viemällä Kampparit jälleen viiden maalin johtoon, 2-7, syöttäjänä Ilya Sokolov.

Akilles tuli vielä 84. peliminuutilla 3-7 tilanteeseen Juuso Johanssonin maalilla ja peli oli paketissa – upea vierasvoitto Kamppareille.

Kampparivalmentaja Ola Manninen oli tyytyväinen ryhmän otteisiin:

”Edellisen, HIFK-pelin hyvä tekeminen oli selkeästi säilynyt. Ensimmäinen jakso oli tasaista, mutta ihan hyvää peliä. Toisella jaksolla oltiin kyllä hyviä, pallokontrolli ja liike oli hyvää kuten muukin tekeminen. Puolustuspeli on tällä hetkellä tosi hyvässä kuosissa. Vaikka jouduttiin tänään vähän taas rukkaamaan pelisysteemiä Ville Hämäläisen oltua poissa, onnistuttiin tänään kyllä tosi hyvin.

Erittäin tärkeät ja maukkaat pisteet – urakka jatkuu”

Kamppareiden ohjelmassa on tulevana viikonloppuna kaksi kotiottelua pohjoisen joukkueiden saapuessa Mikkeliin:

Hänskissä Lauantaina 19.1. Kello 16.00 KAMPPARIT – OLS (Oulu)

ja sunnuntaina 20.1. kello 13.00 Kampparit – LRK (Tornio)

Tervetuloa!

Teksti: Lauri Tikanoja

Kamppareille hieno voitto Kalliossa!

HIFK – Kampparit 1-4 (0-2)

Kampparit matkasi lauantaina Helsinkiin ja pelasi kauden ehjimmän 90-minuuttisensa, tuumi Ola Manninen ottelun jälkeen.

”Varsinkin ensimmäinen jakso oli meiltä todella hyvä. Kaikki oli kohdallaan ja peli kulki upeasti. Olisimme voineet tehdä muutaman maalin enemmänkin”

Jakson komeista maaleista vastasi mainioon vireeseen päässyt Eetu ”Edu” Karhunen.

Toisella jaksolla ottelu pysyi vahvasti Kampparihallinnassa ja Kalle Lempisen ja Santeri Laitisen maaleilla Kampparit karkasi 0-4-johtoasemaan, kunnes HIFK sai lohdutusosumansa lisäajan kolmannella minuutilla. Lopputulos 1-4.

”Erittäin vahva esitys meiltä tänään. Jos jotakin parannettavaa tahtoo hakea, olisimme voineet olla tehokkaampia lukuisissa tekopaikoissa, mutta kaiken kaikkiaan hieno esitys joukkueelta” tuumasi Manninen.

Kampparit jatkaa ensi keskiviikkona (16.1.) Porvoossa Akilleksen vieraana ja saa ensi viikonloppuna vieraita pohjoisesta kun lauantaina 19.1. Hänskiin saapuu OLS Oulusta ja sunnuntaina 20.1. LRK Torniosta.

Tervetuloa!

Teksti: Lauri Tikanoja

Onnistunut P13 Training Camp päättyi tasapeleihin

06.01.2019 | Etusivu, Juniorit

P13-ikäluokan Training Camp päättyi tänään Mikkelissä leiriryhmien päätösotteluihin. Hieno, kolmepäiväinen leiritys ja sen anti olivat kaikkien mieleen. Sekä pelaajat että koko valmennusryhmä olivat tyytyväisiä viikonloppuun:  64 ikäluokan 06-07 pelaajaa koko jääpalloilevasta Suomesta imi viikonlopun ajan lajioppia ja tutustui uusiin pelikavereihin. 

Valmennuspuolella tapahtui merkittävää tietotaidon vaihtoa eri seurojen valmentajien lyötyä päänsä yhteen ja rakentaessa harjoitteita, joista jokainen sai uutta tietoa ja vinkkejä omaan valmennukseen.

Leiriviikonloppu piti sisällään jääharjoituksia, oheisharjoituksia, teoriapuolta ja lopuksi molempien leiriryhmien (Hammarby ja Edsbyn) sisäiset ”loppuottelut”. Valmennusjohto oli todellakin onnistunut rakentamaan tasavahvat joukkueet, sillä molemmat ottelut päättyivät tasan, Hammarby/Musta – Hammarby/Valkoinen 5-5 ja Edsbyn/Musta – Edsbyn/Valkoinen 6-6!

Hänskin kenttä oli hyvässä kunnossa ja sää suosi leiriviikonloppua. Harjoitukset kuin pelit päästiin viemään lävitse hyvissä olosuhteissa.

Suomen Jääpalloliitto ja Mikkelin Kampparit kiittävät lämpimästi Training Camp-tapahtumaan osallistuneita pelaajia sekä kaikkia onnistuneen tapahtuman rakentamiseen eri tavoin osallistuneita!

”Team Edsbyn”

”Team Hammarby”

Lisää leirin tunnelmia löydät P13 Training Campin Facebook-tapahtumasta.

Päätösottelut striimattiin suorana Kari Nuolingon YouTubeen, josta ottelujen tallenteet on katsottavissa:

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuvat: Mari Ukkonen

 

 

Kampparit ja WP pistejakoon

WP-35 – Kampparit 4-4 (4-3)

WP ja Kampparit pelasivat perjantai-iltana Varkaudessa tasaisen kamppailun joka päättyi pistejakoon.

Kampparit sai peliin hyvän alun ja meni jo 5. peliminuutilla Kalle Lempisen toimesta 1-0 johtoon. Pian tämän jälkeen tuli kuitenkin WP, joka paukutteli Kampparipuolustuksen haparoidessa taululle parissakymmenessä minuutissa jo 4-1 johtoon lukemat,  mutta Kampparit pääsi aikalisän jälkeen peliin mukaan, ja Santeri Laitisen kahdella maalilla se tuli ennen taukoa maalin päähän.

Toisella jaksolla jatkettiin melko tasaisesti, ja molemmilla oli paikkansa ratkaista peli, mutta jakson ainoan osuman teki Iisakki Kaivola ja näin päädyttiin 4-4 -tulokseen ja melko oikeutettuun pistejakoon.

Kampparivalmentaja Olli Manninen tuumi ottelun jälkeen:

”Viikko oli vähän repaleinen,  eikä päästy eri syistä oikein täysipainoisesti treenaamaan. Pelissä oltiin tänään omassa päässä huolimattomia ja päästettiin vastustaja lapioimaan ensimmäisen jakson alkupuoliskolla neljä maalia sisään läheltä.”

”Toisaalta, hyvä nousu kolmen maalin päästä tasoihin. Toisen jakson tasoitusmaali oli hieno tekomaali, Esko Liukkosen ja Santeri Laitisen hienosta esityöstä Iisakki Kaivolan viimeistelemä 4-4 -osuma. Tasoitusmaali jälkeen oltiin sitten taas vähän vaisuja ja tänään oli pakko tyytyä tuohon pisteeseen. Toki sekin saattaa olla vielä keväämmällä olla arvokas.”

Kampparit jatkaa ensi viikon lauantaina, kun se matkaa Helsinkiin IFK:n vieraaksi.

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuva: Mari Ukkonen

P13 Training Camp Mikkelissä 4.-6.1.

01.01.2019 | Etusivu, Juniorit

Mikkelin Kamppareilla on ilo ja kunnia olla järjestämässä yhdessä Suomen Jääpalloliiton kanssa tulevan viikonlopun P13 Training Camp-tapahtumaa Mikkelissä.  Training Campillä keskitytään opettelemaan treenaamista. 

Perinteinen P13-nuorten Training Camp saa tänä vuonna uutta muotoa. Aiemmin kunkin seuran valmennusryhmät ovat valinneet joukkueistaan leirille osallistuvat pelaajat, mutta tänä vuonna tapahtumaan saivat ilmoittautua kaikki halukkaat 2006-2007 -ikäluokan pelaajat, joilla on vahva tahto kehittyä jääpalloilijoina. Noin 70 ikäluokan pelaajaa saa tulevana viikonloppuna Mikkelissä mainion mahdollisuuden hankkia uusia kavereita ja työkaluja jääpalloilijana kehittymiseen.

Leirityksen perusajatuksena on lisätä yhteisöllisyyttä kaikilla tasoilla

Pelaajat tutustuvat leirin aikana toisiinsa ja saavat monipuolista tietoa jääpallosta, treenaamisesta, ravinnosta ja kehonhuollosta.

Leirin vastuuvetäjinä toimivat Kimmo Huotelin, Tero Kumela ja Joonas Immonen Kamppareista sekä Jon Salminen (JPS) ja Seppo Puhakainen (Veiterä). Lisäksi valmennukseen osallistuu lähes kaikkien seurojen vetäjiä. Näin saadaan kehitettyä yhteistyötä joukkueiden ja toimijoiden välillä, jaettua monipuolista lajioppia sekä saadaan uusia ideoita ja malleja omaan toimintaan.

Kaikki jäällä tapahtuva toiminta tapahtuu luonnollisesti Mikkelin Hänskissä, mutta kaikki oheisohjelma, majoitus ja ruokailut jne. tapahtuu Karkialammen entisellä kasarmialueella, jonka toiminta on hakemassa uusia muotoja taannoisen Savon Prikaatin lakkauttamisen jälkeen.

Osallistujat on jaettu kahteen ryhmään, jotka on nimetty menestyksekkäiden ruotsalaisseurojen mukaan; Edsbyn ja Hammarby. Leirin päätöspäivänä sunnuntaina nähdään Hänskissä miten uudet opit näkyy peliesityksissä, kun molempien leiriryhmien sisäiset joukkueet (musta ja valkoinen) pelaavat keskinäiset ottelunsa. Kello 10-12 kohtaavat Hammarby/musta ja Hammarby/valkoinen ja kello 12.30-14.30 ottavat Edsbyn/musta ja Edsbyn/valkoinen mittaa toisistaan. Ottelut ”striimataan” suorana nettiin, ja ovat seurattavissa YouTube-kanavalla Kari Nuolinko.

Leirin tapahtumia voi lisäksi seurata Jääpalloliiton Facebook-tapahtumassa. Leirin loppuraportti julkaistaan Kampparien ja Jääpalloliiton nettisivuilla.

Lisätietoja: