Kamppareiden liiga-avaus siirretty sunnuntaihin

13.11.2018 | Bandyliiga

Kamppareiden Bandyliigakausi käynnistyy perjantain sijaan sunnuntaina 18.11. Ottelu Kampparit – JPS käynnistyy Hänskissä kello 13.00.

Syynä ottelun siirtoon on poikkeuksellisen lämmin marraskuu. Etenkin tulevan perjantain sääennuste ja sen lähes 10 lämpöasteen keli estää turvallisen pelaamisen Hänskissä. Lauantaille ja sunnuntaille on luvassa viileämpää, ja kun niiden välisenä yönä on lämpötila painumassa pakkaselle, on pyhäksi luvassa hyvää pelikeliä – jopa Hänskissä.

Kenttä on saatu jo kohtalaisen kuntoon ja siellä päästäneen harjoittelemaan jään tekemisen lomassa joitakin kertoja tällä viikolla.

Kampparit ennätysnuorella joukkueella alkavaan sarjakauteen

Kamppareiden kauteen valmistautuminen on sujunut totuttuun tapaan, hyväksi havaittua harjoitusohjelmaa ja -rytmitystä noudattaen.

Joukkue on uudistunut ja nuortunut viime kaudesta entisestään. Viime kauden ryhmästä siirtyivät Kasperi Hirvonen ja Eetu Sviili siirtyivät Ruotsin sarjoihin, ja Joonas Janhunen ja Jimi Siiteri lopettivat. Artem Shekhovtsov on edelleen Kamppareiden sopimuspelaajana,  mutta on perhesyistä aloittanut peli kautensa kasvattajaseuransa Vodnikin paidassa Venäjän Superliigassa. Artun paluun ajankohtaa ei vielä tiedetä, mutta sen toivotaan tapahtuvan pian.

Lähteneiden paikkoja on täytetty omilla nuorilla. Oulussa pelatussa Suomen Cupissa Mustien pelaavassa kokoonpanossa oli parhaimmillaan jopa 8 juniori-ikäistä pelaajaa. Omien nuorten lisäksi joukkuetta on vahvistettu toisella Vodnik-kasvatilla, Ilya Sokolovilla,  joka on Cupissa ja harjoitusotteluissa osoittanut hienoksi hankinnaksi.

Ilia Sokolov (kuva: Juha Leskinen)

Uudistuneen kokoonpanon rungon muodostaa kokenut kaarti, joka antaa joka hetki hyvää oppia ryhmän nuorelle siivelle. Kaiken kaikkiaan joukkue on kuitenkin pelaajamäärältään verrattain pieni ja toivoa sopii, että isommilta loukkaantumisilta ja sairastumisilta vältytään. Tarvittaessa joukkuetta täydennetään omilla nuorilla.

Joukkueessa on vahva usko että se on parhaimmillaan helmi-maaliskuun tärkeissä peleissä!

Mikkelin Kampparit kaudella 2018-19

Katso joukkueen esittely ja kuvat

27 Juuso Tervonen, MV

32 Jere Korhonen, MV (P21)

2 Joni Maaranen

4 Sami Mikkola

8 Ville Hämäläinen (P21)

Mikko Pulkkinen (P21)

10 Kalle Lempinen

11 Henrik Honkanen

12 Iisakki Kaivola

13 Severi Noponen (P21)

14 Kimmo Huotelin

22 Esko Liukkonen

37 Alpo Kaartinen

66 Jari Purovirta (A)

68 Ville Särkkä (P21)

88 Vili Korhonen (P21)

92 Ilia Sokolov

93 Santeri Laitinen

Kauden 2018-2019 otteluohjelma.

Tervetuloa Hänskiin kannustamaan Kamppareita:

Kampparit – JPS Hänskissä sunnuntaina 18.11. kello 13.00

Teksti: Lauri Tikanoja
Kuva: Juha Leskinen

 

WP 35 kaatui perjantai-illan harjoitusottelussa

WP 35 – Kampparit 1-7 (1-1), Varkaus, Kämäri

Kampparit matkasi perjantai-illaksi maanantain tapaan Varkauteen WP:n vieraaksi, koska Mikkelin Hänskissä ei vielä luistella – Valoa on tunnelin päässä kuitenkin näkyvissä; jos kaikki menee putkeen, päästään Hänskissäkin luistelemaan alkuviikosta!

Bandyliiga puolestaan pyörähtää mikkeliläisten osalta käyntiin jo ensi perjantaina, jolloin vieraaksi Hänskiin saapuu JPS (säävaraus).

Illan ottelun ensimmäinen jakso oli vähän väsynyttä ja vaisua, tasaista vääntöä jossa kotijoukkue WP 35 oli aktiivisempi halliten hienokseltaan peliä. Puoliaikatulos oli 1-1, Kamppareiden maalin teki Henrik Honkanen.

Toinen puoliaika olikin sitten täysin Kamppareiden.  Mustien peli alkoi kulkemaan ja WP putosi kyydistä. Kampparit osui kolmevarttisella kuudesti, ja loppunumerot kirjattiin lopulta 1-7.

Kampparivalmentaja Olli Manninen oli tyytyväinen joukkueensa toisen jakson tason nostoon; ”Oltiin toisella jaksolla paljon paremmin hereillä, syötöt alkoivat napsua paremmin lapaan ja otettiin peli haltuun”.

Kamppareiden toisen jakson osumista vastasivat Henrik Honkanen, Kimmo Huotelin 2, Vili Korhonen, Iisakki Kaivola ja Esko Liukkonen.

Kampparit pyrkii saamaan ennen ensi perjantain liiga-avausta vielä harjoitusottelun Mikkeliin, mutta Hänskin kuntoon saaminen ratkaisee viimeisen viikon valmistautumisohjelman. Jos Mikkeliin saadaan treenipeli,  kerromme siitä välittömästi Kampparimedioissa.

Teksti: Lauri Tikanoja

Kausikortit nyt myynnissä

07.11.2018 | Bandyliiga, Yleinen

Hanki oma kausikorttisi Kampparien Bandyliigan kotiotteluihin Hockey Basesta (entinen Carlsonin jääurheiluosasto pohjakerroksessa) tai Kampparien toimistolta hintaan 50 € 🏁

Kausikortti ei oikeuta sisäänpääsyä mahdolliseen mitalliotteluun.

Psst.. Tästä myös oivallinen isänpäivälahja. 😉

Lisätiedot:

Kampparit parempi Varkaudessa

Mikkelin Hänski odottaa luisteltavaa jäätä näillä näkymin vielä jonkin aikaa, vaikka muilla lähipaikkakunnilla (Jyväskylä, Lappeenranta, Varkaus…) luistellaan täyttä päätä.

Harjoitusottelu WP 35 – Kampparit 3-7 (0-4)

Kampparit matkusti maanantai-iltana Varkauden hyväkuntoiselle Kämärille harjoitusotteluun WP 35:n vieraaksi.

Ensimmäinen jakso oli selkeästi Kamppareiden, numerot 0-4, ja joukkueensa peliesitys tyydytti valmentaja Levästä -”Ajankohtaan nähden aika hyvä esitys ja hyvää tekemistä meiltä. Varsinkin eka jakso oli tosiaan ihan hyvä, toisella peli meni puolin ja toisin vähän pelailuksi. Oikein hyvä harjoitus tähän saumaan.”

Toisella jaksolla kotijoukkuekin pääsi maalien makuun ja loppunumeroiksi kirjattiin Mustien voitto 3-7.

Kamppareiden tehomies oli tänään Iisakki Kaivola osuen peräti neljästi. Kalle Lempinen maalasi kahdesti ja kippari-Huotelin osui kerran.

Kamppareiden kokoonpanosta puuttui tänään Jari Purovirta, Ville Särkkä ja Santeri Laitinen.

Kampparit jatkaa valmistautumistaan reilun parin viikon kuluttua alkavaan Bandyliigaan hakien jäätuntumaa kaukalosta ja mahdollisesti lähikaupunkien isoilta tekojäiltä.

Teksti: Lauri Tikanoja

Kampparit taisteli hienosti Mini Word Cupissa Ruotsissa

03.11.2018 | Etusivu, Juniorit

Kampparien joukkue pelasi Ruotsin Bollnäsissä järjestettävässä Mini World Cup -turnauksessa A2-lohkossa Jenisejin, Falunin ja Solbergin joukkueiden kanssa. Kampparit jäi lopulta niukasti jatkopaikasta ja sijoittui omassa alkulohkossaan kolmanneksi.

Viime kauden P15 suomenmestareina Kampparit osallistui jälleen Ruotsin Bollnäsissä pelattavaan perinteikkääseen jääpallon Mini World Cup (MWC) turnaukseen. Turnauksessa pelasi tänä vuonna Ruotsin, Venäjän, Norjan ja Suomen parhaat 03/04 -ikäluokan juniorijoukkueet. Kampparien joukkuetta valmensi Lasse Pulkkinen ja Mika Ukkonen. Joukkueenjohtaja Hannu Korhonen toimi reissun matkanjohtajana.

Kampparit lähti turnaukseen kapealla materiaalilla, vain kahden vaihtopelaajan ja yhden maalivahdin voimin. Jobinpostia saatiin jo turnausta edeltävänä viikonloppuna, kun harjoituspelissä tapahtunut loukkaantuminen varmistui murtumaksi ja alun perinkin kapea kokoonpano kutistui yhdellä pelaajalla.

Turnaus käyntiin voitolla

Ensimmäisessä ottelussaan Kampparit kohtasi norjalaisen Solbergin perjantaina. Ison jään tuntumaa oli päästy ottamaan edellisenä päivänä Uppsalassa ja joukkue pääsi ottelun hyvävoimaisena, mutta flunssan vuoksi vain yhdellä vaihtopelaajalla. Pienessä vesisateessa pelattu ottelu oli Kampparien hallussa alusta alkaen. Aapo Pulkkinen teki 20. minuutilla avausmaalin Samuli Pekosen syötöstä. Viisi minuuttia myöhemmin Aki Manninen kasvatti johtoa Elmeri Hämäläisen syöstä ja puoliajalle päästiin Kampparien 2-0 johdossa. Toisen puolikkaan alussa jatkettiin siitä mihin jäätiin ja Pulkkinen viimeisteli vielä Hämäläisen syötöstä loppulukemiksi 3-0.

Turnauksen toisen ottelun Kampparit pelasi lauantaina aamulla venäläistä Jenisejin joukkuetta vastaan, vaikka yhdellä vaihtopelaajalla jouduttiinkin pärjäämään. Kampparit oli ottelussa hyvin hereillä kovaa venäläistä joukkuetta vastaan ja pisti tiukasti kampoihin, vaikka vastustaja hallitsikin ottelua. Ennen puoliaikaa Jaakko Järvinen iski 1-1 kavennuksen Vesa Jumppasen syötöstä. Kansainvälisten ottelujen ensikertalaisten tekemät pisteet jäivät Kampparien ainokaiseksi ottelussa, jonka Jenisej vei lopulta 3-1 lukemin.

– Jenisejin toisen puoliajan maalit tulivat meidän omasta huolimattomasta pelaamisesta. Tuon tason vastustaja rokottaa armotta, valmentaja Pulkkinen totesi.

Falun ottelussa panoksena jatkopaikka

Kolmannessa ottelussa oli panoksena jatkopaikka ja mikkeliläiset lähtivätkin otteluun hyvin latautuneena, vaikka flunssan vuoksi vaihtopenkille ei istunut enää yhtään pelaajaa. Ruotsalainen Falun oli perjantain otteluissaan ensin hävinnyt selvästi Jenisejille ja sitten voittanut selvin lukemin Solbergin.

Kampparit aloitti vahvasti ja meni 11. peliminuutilla johtoon Elmeri Hämäläisen avatessa maalitilinsä Leevi Lausannon syötöstä. Hämäläinen iski kulmalyönnistä vielä toisen maalin ennen puoliaikaa. Toisella puolikkaalla Falun kuitenkin kavensi ensin rankkarista 1-2 ja tuli ottelun 40. peliminuutilla ehkä hieman kyseenalaisesti annetusta rankkarista tasoihin. Ottelu päättyi tasan 2-2 ja Falun meni maalierolla yhden maalin turvin jatkoon.

– Tällä kapealla materiaalilla turnaus oli hieno venyminen, varsinkin kun kyseessä oli ensimmäiset ison jään pelit. Kehitystä on tapahtunut. Pojat näkivät, että kestetään vauhdissa mukana. Jouduimme kuitenkin pelaamaan ensin vain yhdellä vaihtopelaajalla ja lopuksi ilman vaihtopelaajia. Pelaajat joutuivat liian kovalle kuormalle, harmitteli valmentaja Pulkkinen.

Lauantain A2-lohkon ottelujen tulokset (Kuvakaappaus www.elitrapport.se)

Kampparien Mini World Cup -turnaus jäi alkulohkon kolmeen otteluun, joista saldoksi tuli siis voitto, tappio ja tasapeli. Turnauksen jatko-ottelut pelataan sunnuntaina. A2-lohkosta jatkoon menivät Jenisej ja Falun.

– Hyvät mahkut jatkoon olisi ollut ja eihän se tosin jäänyt kuin yhden maalin päähän. Kansainvälisten ottelujen ensikertalaiset täyttivät paikkansa hienosti ja saivat arvokasta pelikokemusta. Pettymys oli tietenkin pojilla päällimmäisenä mielessä, kun vielä näkivät, että mahdollisuudet jatkoon oli oikeasti olemassa. Hieno reissu kaikkinensa, vaikka kommelluksiltakaan ei vältytty, sillä jouduimme vaihtamaan ensimmäisen yön jälkeen majapaikkaa ja bussi rikkoutui, valmentaja Pulkkinen kertasi tuoreeltaan turnauksen tunnelmia.

A2-lohkon ottelut:

Lue lisää:

Teksti: Mari Ukkonen
Kuvat: Hannu Korhonen